Koldhævede gulerodsboller Koldhævede gulerodsboller Opskrift til 918273645 stk. Opskrift til 9 stk. Forberedelsestid 8 timer Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 8 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på koldhævede gulerodsboller. Langtidshævede gulerodsboller med fuldkornsmel samt frø og kerner. Saftige grove boller, der mætter godt. Ingrediensliste 3,5 dl. vand 15 g. gær 0,5 dl. creme fraiche 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 1 tsk. salt 1 spsk. sukker 40 g. hørfrø 40 g. solsikkekerner 100 g. gulerod 100 g. grahamsmel 400 g. hvedemel Til pensling 1 stk. æg Fremgangsmåde Gæren opløses i vandet. Herefter tilsættes creme fraiche (du kan erstatte med skyr, yoghurt osv.), olie, salt og sukker. Gulerødder rives og kerner måles op. Den vægt der er angivet i gulerødder er i revet vægt. Tilsæt gulerødder, hørfrø, solsikkekerner og grahamsmel. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen. Rør det hele godt sammen. Dejen skal være klistret, men hvis den er for flydende, så tilsæt lidt mere mel. Smør en stor skål med lidt olie. Den skal være så stor, at dejen kan få lov til at hæve til dobbelt størrelse. Hæld dejen i skålen og film skålen med husholdningsfilm. Sæt dejen på køl. Den skal mindst stå 8 timer. Dagen efter Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Tag din dej ud af køleskabet. Gør en bageplade klar med et stykke bagepapir. Find to skeer og et glas vand. Dyp skeerne i vandet og brug dem til at lave “klatter” af dejen på bagepapiret. Lad bollerne hæve på komfuret, imens ovnen varmer op. Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 13-16 min. alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 13 minutter. De skal være let gyldne på toppen. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle en smule af inden de serveres. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på koldhævede gulerodsboller Her får du en super god opskrift på koldhævede, grove gulerodsboller. Det er de bedste langtidshævede gulerodsboller med frø og kerner, da de stadig er super svampede og saftige. Dejen er koldhævet, hvilket vil sige, at man blot rører dejen sammen om aftenen. Herefter sættes den i køleskabet og så kan man nemt bage friske morgenboller dagen efter. Koldhævning er genialt, hvis man gerne vil have frisk bagværk, men hvor tiden er knap. LÆS OGSÅ: Koldhævede gulerodsbrud Gulerodsboller der er koldhævet De her gulerodsboller er som sagt koldhævet. Dejen er lavet på både almindelig hvedemel, men også fuldkornsmel for at få nogle lidt grovere morgenboller. Derudover er der gulerødder, solsikkekerner og hørfrø i. Gulerødderne giver bollerne saftighed men også sødme. I stedet for gulerødder, så kan du også bruge squash. Ligeledes kan du udskifte kernerne med sesamfrø, græskarkerner eller blot bruge én slags. Vi har brugt grahamsmel i disse gulerodsboller, men du kan sagtens udskifte grahamsmel med rugmel, speltmel, hvid hvede eller almindeligt fuldkornsmel. Langtidshævede gulerodsboller Brød som er langtidshævet får tid til at udvikle sig i smag og så bruger man en minimal mængde af gær. Måske du har lagt mærke til, at man altid kun bruger omkring 10-15 g. gær, når man koldhæver dej. Det er fordi man giver dejen tid til at udvikle sig og hæve langsomt natten over. Det her er de bedste langtidshævede gulerodsboller, hvor de samtidig er grove og sunde. Grove boller med gulerødder Det er de bedste grove og sunde boller med gulerødder, da de stadig er super svampede og på ingen måde tørre. Så hvis du mangler nogle gode grove boller, som ikke bliver tørre, så skal du prøve disse. Følg med på de sociale medier og tilmeld dig Mit Mummum Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kan de tåle at hæve mere end 8 timer? Tænker hvis nu man laver dem sidst på eftermiddagen og lader dem stå natten over. Svar
Hej Lisbeth, Det er det der gør dem svampet. Hvis du har et andet surmælksprodukt, så kan du sagtens bruge det 🙂 Kh Svar
Hej Sara, Altså dejen eller de færdigbagte boller? Vi anbefaler aldrig at opbevare bagværk på køl, da det hurtigt tørrer ud der 🙂 Hvis det er dejen, så 2-3 dage på køl. <3 Kh Svar