Mangler du en god og nem opskrift på flutes, så er du kommet til det rette sted. En flutes opskrift er som regel super simpel, da den primært består af gær, vand og hvedemel. Du kan også bage koldhævede flutes, som er hurtige at lave. Hjemmelavet flutes er perfekt som tilbehør til aftensmaden, til tapas, til grill og meget mere. Du kan bage nemme flutes, flutes med kerner, italienske flutes og glutenfri flutes.

Flute opskrift

Der findes næsten ikke noget bedre end friskbagt brød som tilbehør til aftensmaden. Særligt flutes er populære, og det er der god grund til. En flute opskrift er virkelig simpel, fordi den ikke består af meget andet end hvedemel, gær og vand. Den simple opskrift gør dog på ingen måde smagen dårligere. Mange forbinder nok flutes med Frankrig, hvor det sprøde aflange brød kaldes en baguette. Flutes er dog også populære i Italien, hvor de som regel bages med durummel.

Vores bedste flutes opskrifter

Selvom opskriften på flutes er super simpel, betyder det ikke, at der kun findes én slags flutes. Herinde har vi samlet vores bedste flutes opskrifter, som du kan prøve kræfter med. Vi har både opskrifter på lækre koldhævede flutes, flutes med durummel og grove flutes bagt med fuldkorn. Mange af vores opskrifter bruger det italienske durummel tipo 00, som giver et rigtigt lækkert flute. Du kan dog selv prøve dig frem med forskellige meltyper, hvis du for eksempel vil have et grovere flute.

Koldhævet flutes

Hvis du aldrig har prøvet at bage koldhævet brød før, så er dette dit tegn til at prøve det. Vi har nemlig den bedste opskrift på koldhævet flutes. Når du koldhæver en dej, skal den stå i køleskabet natten over. Dette giver dejen god tid til at udvikle sig, hvilket giver mere smag og struktur til brødet samt en bedre krumme. Dejen til koldhævet flutes består ikke af andet end mel, vand, gær og salt, men det smager alligevel helt fantastisk. Brødet bliver helt sprødt udenpå, men er lækkert blødt og saftigt indeni. Perfekt som tilbehør til aftensmaden eller på tapasbordet.

Flutes i flutesforme

Flutes er kendetegnet ved at være et langt og smalt brød med en sprød skorpe. Hvis du ønsker, at dine flutes skal have en perfekt rund form, kan du bage dem i flutesforme. Flutes i flutesforme bliver helt perfekt runde og ensartede, hvilket helt sikkert ser flot ud. Det er dog ikke nødvendigt at løbe ud og investere i en flutesform, hvis du ikke har en allerede. Flutes kan nemlig sagtens bages helt uden form, hvilket bare giver dem et mere rustikt udtryk.

Hvilke flutes er gode til tapas?

Tapas er blevet meget populært at servere som gæstemad, hvilket vi godt kan forstå. Det er ikke bare lækkert med de forskellige små retter. Det er også bare virkelig hyggeligt at sidde omkring bordet og snakke, mens man spiser tapas. Flutes er også en helt essentiel del af et tapasbord, og alle typer af flutes kan bruges her. Det vigtigste er, at der er nok flutes. Det er i hvert fald vores erfaring, at det lækre brød hurtigt får ben at gå på.

Hvordan laver man et flute?

Opskriften på flutes er som sagt utroligt simpel. Man blander i bund og grund bare hvedemel, vand, salt og gær i en skål og ælter det godt sammen. Når dejen har hævet, skal den bare formes til aflange brød på en bageplade eller en i flutesform. Herefter skal de bages i 10-15 minutter indtil de er gyldne og sprøde udenpå og lyder hule, når man banker på dem. Det bliver næsten ikke nemmere eller hurtigere at servere hjemmebagte flutes.