Grov flutes

Grov flutes
Opskrift til stk. Opskrift til 2 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmebagte grov flutes. Server dine grove flutes som tilbehør til aftensmaden, tapas eller suppe.

Ingrediensliste

  • 4 dl. vand
  • 25 g. gær
  • 2 tsk. salt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 100 g. rugmel
  • 400 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i lunkent vand.
  2. Tilsæt salt og olie.
  3. Tilsæt rugmel og rør godt rundt.
  4. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen i 5-10 minutter eller til dejen slipper kanterne.
  5. Lad dejen hæve et lunt sted i en skål med et klæde over i cirka 1 time eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse.
  6. Kom mel på bordet og tag dejen ud.
  7. Form to flutes ved først at trække hver klump dej en smule ud. Herefter snoes de et par gange.
  8. Placer dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve 30 minutter.
  9. Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i ca. 10-15 minutter. De skal være blevet gyldne og så skal de lyde hule, når man banker på dem.
  10. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
Bedøm denne ret

Opskrift på grov flutes

Bag selv de lækreste grov flutes med få ingredienser. Flutes kan serveres som tilbehør til aftensmaden, til tapas eller til en forret. Det er så nemt og lækkert at bage det selv. Og så er det oven i købet slet ikke svært! Vi bager ofte mange flutes og så fryser vi dem blot ned. Så er det nemt at tage et brød op til aftensmaden. Sådan et hjemmelavet flute er bare altid lækkert til en omgang varm suppe, til lasagne osv. Her har vi lavet en opskrift på grov flutes, som også indeholder noget fuldkornsmel. Vi har brugt rugmel, men du kan også bruge grahamsmel, speltmel osv.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på hjemmelavede flutes

Grov flutes

Flutes med rugmel

Det er så hurtigt og nemt at bikse sådan en omgang grove flutes med rugmel sammen. Har du en røremaskine, så kan dejen laves på 10 minutter. Det gode ved flutes er også, at det er så nemt at forme dem. Dejen deles blot i to. Så vendes de i lidt mel og så snoes de et par gange. Så får de nemlig det fineste udtryk.

Vi får stort set altid en eller anden form for flutes til supper. Der skal lige været noget brød til at dyppe i suppen og til at tage det sidste på kanterne til sidst. Her egner de her grove flutes sig altså perfekt. Når der også er tilsat lidt groft mel, så mætter de også mere. Du får derimod stadig luftige og svampede flutes, som ikke bliver tørre.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar