Bananmuffins med havregryn Bananmuffins med havregryn Opskrift til 612243648 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nemme og lækre bananmuffins med havregryn og mørk chokolade. De bedste muffins med banan, havregryn og chokolade, som er perfekte som en eftermiddagssnack eller aftensnack. Ingrediensliste 75 g. smør 3 stk. banan 3 stk. æg 3 spsk. sukker 1 tsk. vaniljesukker 2 tsk. bagepulver 80 g. hvedemel 40 g. havregryn 40 g. 70% mørk chokolade Fremgangsmåde Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Smelt smør og sæt til afkøling. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse med en elpisker. Det tager et par minutter. Mos bananer med en gaffel på en tallerken. Kom bagepulver, hvedemel, havregryn, smeltet smør og moste bananer i dejen. Pisk videre til det hele er en ensartet masse. Hak chokolade groft. Fordel dejen i store muffinsforme (evt. sat i en silikoneform eller metalform til muffins, så holder de bedre formen). Fordel lidt hakket chokolade (eller små chokoladeknapper) på toppen. Bag dine bananmuffins i midten af ovnen i ca. 20-25 min. Hold øje med dem efter 15 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Når du kan stikke en tandstik, strikkepind eller grillspyd (noget tyndt og langt) i kagen og den kommer ud uden rå dej, så er de færdige. Tag dine muffins ud af ovnen og lad dem køle af. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på bananmuffins med havregryn Hvis du har et par overmodne bananer tilovers, så er de her bananmuffins med havregryn og chokolade da lige hvad du skal bage! En lækker, lidt grovere bananmuffin, hvor der er brugt både havregryn og hvedemel. De smager afsindigt godt og vi har allerede bagt dem mange gange de seneste uger. De er samtidig hurtige og nemme at lave, da de kræver få ingredienser og ikke skal have lang tid i ovnen. Perfekte som en lille eftermiddagssnack til kaffen. Vores drenge på 1 og 2 år elsker dem også! Og hvis dine bananer er meget modne, så kan du også udelade sukkeret, hvis du gerne vil bage nogle muffins uden tilsat sukker. Det vigtigste element i de her muffins er uden tvivl bananerne. Det er vigtigt, at de er modne og søde. Ellers får du en smagsløs muffin, som hverken er sød eller smager af banan. Vi har stort set altid et par bananer i frugtskålen, som vi ikke når at få spist, inden de bliver for brune. Så de bliver brugt til muffins med banan som disse. LÆS OGSÅ: Se alle opskrifter på lækre muffins her Muffins med banan og havregryn Som sagt, så er de her muffins med banan og havregryn. For at gøre dem lidt grovere i det, så har vi brugt en blanding af både hvedemel og havregryn. Det giver en lidt mere grov og fyldig konsistens til dem, hvilket vi synes smager vildt godt. De er desuden toppet med en god mørk chokolade på toppen, men er man ikke til det, så kan det også sagtens udelades. Vi oplever, at de holder sig svampede et par dage og nærmest kun er bedre dagen efter, som de er bagt. Ellers kan de også sagtens fryses ned og man kan tage dem op løbende. Bag dem også meget gerne i sådan en form til muffins. Det anbefaler vi generelt altid, når der bages muffins, da det hjælper dem med at holde formen og man undgår, at dejen ryger ud. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.