Bananmuffins til baby

Bananmuffins til baby
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre og svampede bananmuffins til baby. De er perfekte til BLW og til når baby starter med fast mad.

Ingrediensliste

 • 3 stk. banan
 • 3 stk. æg
 • 90 g. hvedemel
 • 50 g. rugmel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 3 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 2. Blend alle ingredienserne sammen i en blender, med en stavblender eller i en foodprocessor. Sørg for at bruge bananer, som er godt modne, så bliver de bedst.
 3. Fyld dejen i silikoneforme. Fyld kun dejen op, så den fylder 1/3 del af formen, så får du nemlig sådan en god størrelse på dine muffins. Du kan selvfølgelig også lave dem større, men så bliver der færre muffins.
 4. Bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er.
 5. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
 6. Skub dem ud af formen. Opbevar dem i en lufttæt beholder på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på bananmuffins til baby

De her bananmuffins til baby er så gode og nemme at lave. De passer perfekt i størrelsen som en lille snack, når din baby begynder at spise fast mad. De er lavet primært på bananer, æg, en blanding af hvedemel og fuldkornsmel samt lidt fedtstof. De passer derfor fint som en lille snack eller som en del af et større måltid. Viggo har ofte fået dem om eftermiddagen eller hvis vi er på tur og han lige skal have et eller andet at sidde med.

Vi bager dem i silikoneforme, så de nemlig nemme at tage op. Vi opbevarer dem blot i en lufttæt beholder på køl eller fryser halvdelen ned. Så har man nemt en snack ved hånden. Tricket bag dem er, at man kun fylder silikoneformen halvt op. Så bliver de nemlig ikke så høje og passer perfekt til en lille babyhånd.

LÆS OGSÅ: Klik her for flere opskrifter på snacks til baby

Bananmuffins til baby

Babymuffins med banan

Generelt laver jeg ofte en portion babymuffins til Viggo i starten af ugen. Så har vi altid en nem snack at kunne give ham, hvis han pludselig bliver lidt sulten eller lidt pylret. Hvis vi ikke har noget ved hånden, så kan man nemt komme ind i en dårlig vane med at give klemmeposer, som altså bliver ret dyrt i længden. Så her er de her muffins helt geniale.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej,

   De mister noget saftighed, men kan godt holde sig 3-4 dage. Ellers plejer vi at fryse ned 🙂

   Kh

Skriv en kommentar