Berlinere med chokoladecreme Berlinere med chokoladecreme Opskrift til 102030405060 stk. Opskrift til 20 stk. Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 1 time og 20 minutter Samlet tid 2 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavede berlinere med chokoladecreme vendt i sukker. En let opskrift på berliner med fyld i. Ingrediensliste Dej 80 g. smør 3 dl. mælk 50 g. gær 1 stk. æg 3 spsk. sukker 1 tsk. vaniljesukker 1 stk. økologisk citron 1 tsk. stødt kardemomme 1 tsk. salt 600 g. hvedemel 1 l. raps- eller solsikkeolie Chokoladecreme 1,5 dl. piskefløde 100 g. mørk chokolade Topping 100 g. sukker Fremgangsmåde Smelt smør i en gryde. Tilsæt mælk (blandingen skal være lillefinger varmt). Hæld smør/mælkeblandingen over i en skål. Smuldr gær i og tilsæt æg, sukker, stødt kardemomme, revet citronskal, vaniljesukker og salt. Tilsæt mel og ælt dejen til den er blank og smidig. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Lad dejen hæve i skålen og dæk skålen til med et fugtigt viskestykke. Lad den hæve 45 minutter eller til dobbelt størrelse. Imens laves chokoladecremen. Kog fløde op til lige under kogepunktet i en lille gryde. Tag gryden af blussen og kom finthakket chokolade i. Rør godt rundt til det er smeltet og massen er ensartet. Stil gryden på køl. Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul dejen ud til en tykkelse på cirka 0,7-1 cm. Udstik små berlinere med et glas og lad dem efterhæve på bordet i cirka 20 minutter. Find en gryde og kom olie i til friturestegning. Varm op. Temperaturen skal ramme ca. 170 grader. Kom de små boller i den varme olie og give dem ca. 3 minutter på hver side – hvis olien er for varm bliver berlinerne for mørke, hvis det er for koldt tager de ikke farve og suger for meget olie til sig. Tag dem op med en hulske og læg på et fedtsugende stykke papir på en tallerken og lad dem køle ned. Tag chokoladecremen ud af køleskabet. Pisk den med en elpisker til den bliver luftig. Kom cremen på en sprøjtepose med en tynd lang tyl. Stik tyllen ind i berlineren og pres creme ind i midten. Til sidst vendes de i sukker. Server imens de stadig er lune og friske. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på berlinere med chokoladecreme Her får du opskriften på hjemmelavede berlinere med chokoladecreme. Berliner pfannkuchen er en tysk form for beignetdej bagværk, som bliver friturestegt og lavet med fyld eller med sukker udenpå. Det er sådan en helt blød gærdej, som bare bliver helt fantastisk, når den steges. Mange tror fejlagtigt, at det er svært at lave hjemmelavede berlinere, men det er faktisk ganske nemt. Det mest udfordrende er den varme olie, men når man har styr på det, så er det altså ingen sag lige at lave en portion hjemmelavede berlinere. Berlinere er ikke som sådan en julekage, men den er især populær her i juletiden. Ofte kan man også købe dem med diverse fyld på julemarkeder, som begynder at titte frem nu her, hvor juletiden nærmer sig. Så støder du på sådan nogle her i juletiden, så kan vi kun anbefale at prøve dem. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på søde sager her Berliner kage opskrift En berliner består af en gærdej, som laves med gær, mælk, smør og mel. Det æltes til en dej og sættes til hævning. Herefter rulles dejen ud og stikkes ud med en udstikker eller et glas, så de får den her runde form. Så frituresteges de i varm olie og herefter fyldes de med creme, marmelade eller hvad man ellers er til. Vi bruger sådan en lang tyl, som sættes i en sprøjtepose, så man nemt kan sprøjte fyld ind i sine berlinere. Sådan en kan vi kun anbefale at have til både berlinere, men også til flødeboller, walesstang osv. Så får man altså en god berliner kage. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.