Bløde børneboller med fuldkorn

børneboller
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer og 15 minutter

Samlet tid

2 timer og 35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på bløde børneboller med fuldkorn. Fuldkornsboller uden kerner til baby og små børn, som kan spises til morgenmad eller som en eftermiddagsbolle.

Ingrediensliste

  • 4 dl. vand
  • 1 dl. creme fraiche
  • 30 g. gær
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 150 g. grahamsmel
  • 700 g. hvedemel
  • Læg alle varer i kurv på Nemlig

Fremgangsmåde

  1. Bland creme fraiche med varmt vand og sørg for, at det er lillefingervarmt.
  2. Opløs gæren heri.
  3. Olie, salt og sukker tilsættes.
  4. Mel tilsættes lidt efter lidt imens der æltes. Æltes til du har en glat og smidig dej. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  5. Dejen deles i 15-20 stykker, som formes til boller.
  6. Placeres på en bageplade beklædt med bagepapir, hvorefter de hæver i 2 timer et lunt sted (de hæver kun én gang).
  7. Bollerne pensles forsigtigt (pas på du ikke punkterer hævningen) med sammenpisket æg og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme i cirka 10-15 min. Hold øje med dem efter 10 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  8. Afkøles på en bagerist.
Bedøm denne ret

Opskrift på bløde børneboller med fuldkorn

Her får du en nem opskrift på bløde børneboller med fuldkorn, som mætter godt. Nu har vi begge fået børn og den her opskrift har vi bagt meget. Bollerne er geniale til morgenmad, frokost eller blot som en eftermiddagsbolle eller bidebolle, hvis man er på tur. Bollerne er bløde, så de er så gode til små babyer og små børn, som endnu ikke er så gode til at spise.

De kan nydes som de er eller de kan smøres med lidt smør, smørepålæg eller andet. Vores drenge på 1 og 2 år spiser dem i hvert fald med stor lyst. Desuden kan vi godt lide selv at bage brød, fordi så ved man hvad der er puttet i dem. Eftersom der ikke er konserveringsmidler i, så holder de selvfølgelig ikke lige så lang tid som købte boller. Men vi fryser dem blot ned og så kan man tage et par stykker op ad gangen. Det har altid fungeret godt for os.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på babymad her

Bløde børneboller med fuldkorn

Fuldkornsboller uden kerner til baby

Det her er de perfekte bløde fuldkornsboller uden kerner til baby og til små børn. For at gøre dem grove har vi puttet grahamsmel i. Grahamsmel tilfører fuldkorn til bollerne og gør dem grove, uden at de bliver tørre eller svære at spise. Du kan også bruge fint rugmel eller hvid hvede (som er fuldkornshvedemel).

Bløde børneboller med fuldkorn

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

  1. Hej
    Kan man erstatte olien med smeltet smør ? og vil det være 1:1 ?
    Tak for en super opskrift. De er på yngste sønnens top 3 over yndlings boller…..

    1. Hej Camilla,

      Erstat med et andet surmælksprodukt. Det kunne være skyr, græsk yoghurt eller noget i den stil. Mælk giver desværre ikke helt samme resultat. Surmælksprodukter er generelt gode at bruge i bagværk med fuldkorn, da det gør det mere svampet og lækkert.

      Kh

  2. Hej
    Jeg laver det på 2 plader , kan man lave det i varmluftovn 180 grader i stedet. Hvor lang tid tænker du så de skal have?

  3. Hej med jer

    I skriver, at bollerne er gode til babyer. Jeg skal bare lige være helt sikker, da der jo er creme fraiche i, og børn under 1 år frarådes at spise mælkeprodukter. Er det noget andet, når det er i bagværk?

    1. Hej Cathrine,

      Vi er ret sikre på, at det er i ren form og i større mængder, at det frarådes. Her er der jo kun 1 dl. creme fraiche i til 20 boller. Så det er meget minimalt hvor meget der er i hver bolle, så det burde ikke være et problem 🙂

      Kh

    1. Hej Elena,

      Hvis vi ikke skal spise dem alle med det samme, så fryser vi dem ned. Så tager vi dem op og lader dem optø let og så luner vi dem i ovn, airfryer eller på brødrister. 🙂

      Kh

  4. De hævede helt vildt, og blev sindsygt flotte. Da jeg så skulle pensle dem punkterede mange af den, selvom jeg var meget forsigtig. Jeg har en silikone pensel, er det bedre at bruge en anden slags?? Er spændt på hvordan de bliver når jeg har bagt dem.

    1. Hej Anja,

      Vi bruger en silikonepensel med ‘lange hår’. Det synes vi fungerer bedst og vores bagværk punkterer aldrig 🙂

      Kh

  5. De er helt fantastiske! Min søn på 1 år elsker dem!
    Jeg skærer dem over, før de kommer i fryseren, så jeg nemt kan tage en halv bolle op. Knap et minut i micro, og så er de klar til smør!
    Vi laver dem også når vi får gæster til fødselsdage😍

    Hvor længe kan de holde sig oppe? Plejer at lave dem samme dag som vi får gæster. Men bliver de mon ‘tørre’ hvis jeg laver dem dagen før?🥰

    1. Hej Camilla,
      Hvor smart! Tak for tip 🙂
      Ja, du kan sagtens bage dem dagen før og opbevare dem i en lukket pose. De bliver ikke tørre 🙂
      Kh

  6. Hej,
    Er det muligt at finde en lignende opskrift på disse lækre boller som koldhævede? Mine børn elsker at forme bollerne, men vi er ikke så gode til den lange proces forud for formningen 😅

    1. Hej Sanne,

      Det skriver vi lige bag øret! men ellers kan du blot koldhæve denne dej med mindre gær natten over 🙂

      Kh

  7. Hej,

    Tak for altid gode opskrifter!!! 🙂

    Kan man bruge fraishe (lav fedtprocent på fx 5%) i stedet for creme fraishe? Og kan man erstatte olien med olivenolie? Jeg vil prøve at koldhæve dem natten over og reducere gær-mængden til 15g, tænker du ikke at det er fint? 🙂 vh Tina

Skriv en kommentar