Blomkål på grill Blomkål på grill Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 5 minutter Samlet tid 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse En lækker omgang blomkål på grill med en dressing af persille, hvidløg og forårsløg. Den bedste opskrift på grillet blomkål. Ingrediensliste Grillet blomkål 1 stk. blomkål 2 spsk. olivenolie salt/peber Chimichurri 1 fed hvidløg 0,75 dl. olivenolie 0,5 tsk. chiliflager 1 tsk. tørret oregano 0,5 bundt frisk persille 0,25 bundt forårsløg 1 spsk. rødvinseddike 0,25 stk. citron 1 tsk. akaciehonning salt/peber Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Start med din chimichurri. Pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak fint. Hak persille og forårsløg fint. Bland alle ingredienserne og saft fra citronen i en skål. Smag til med salt/peber og juster evt. syre-balancen med mere citron eller mere akaciehonning. Skyl blomkål og godt. Fjern de yderste blade og skær dem fra. Skær herefter blomkålen i skiver, så den beholder stokken på (så du får store skiver af blomkål, som er nemme at grille). Pensl skiverne af blomkål med olivenolie og krydr med salt/peber på begge sider. Grill blomkål på begge sider ved høj varme (omkring 200 grader). Alt efter tykkelse skal de have 3-4 minutter på hver side. Anret grillet blomkål på et fad. Fordel chimichurri udover og pynt evt. med lidt persille. Server med det samme. Lås skærm Opskrift på blomkål på grill Her får du opskriften på vores yndlingstilbehør for tiden, nemlig blomkål på grill! Grillet blomkål med chimichurri, som er en kold sauce/dressing. Det smager simpelthen så skønt og er samtidig nemt at lave. Blomkålen skæres ud i store skiver (så stokken holder sammen på blomkålen) og så pensles de med olie og krydres med lidt salt og peber, inden de grilles. Efter de er grillet, så anrettes de på et fad og den kolde chimichurri hældes udover. Chimichurri er en krydderurtesauce, som laves med blandt andet frisk persille, chili, oregano, olivenolie og rødvinseddike. Den giver masser af smag til blomkålen og det er altså det helt perfekte makkerpar, hvis du spørger os. Den her grundopskrift kan også bruges til andre grillede grøntsager. Du kan også grille spidskål og komme den kolde krydderurtesauce udover. Men vi må også sige, at grillet blomkål er en stor favorit her. Det løfter altså blomkål til et helt andet niveau og det er det perfekte tilbehør til grillmaden. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på grillede grøntsager her Grillet blomkål Det er nemt og lækkert med grillet blomkål. Som sagt, så skæres blomkålen ud i store skiver, da det gør det nemt at grille den. Har du svært ved at den smuldrer og går lidt fra hinanden, så kan man også grille blomkålen i en foliebakke. Det er nemlig svært at grille alt for små stykker, da de vil falde igennem risten. Men vælg et stort og frisk blomkål, så burde du sagtens kunne skære det i skiver og lave lækre skiver grillet blomkål. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.