Blomkålspizza

Blomkålspizza – Sund pizza lavet på blomkålsbund

Blomkålspizza – Sund pizza lavet på blomkålsbund

Opskrift til stk. Opskrift til 2 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

En lækker opskrift på en sund pizzabund, nemlig en blomkålsbund. Den er super let at lave og så mætter den godt. Det er et super alternativ til en almindelig pizza, især hvis man gerne vil have et sundere alternativ.

Ingrediensliste

  • 550 g. blomkål
  • 2 æg
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. oregano
  • 100 g. revet mozzarella

Fremgangsmåde

1. Riv blomkålen eller blend det fint.
2. Sæt det i mikroovnen i 4-5 minutter eller kog det op i 4-5 minutter i noget vand i en gryde.
3. Vrid nu blomkålsrisene i et rent viskestykke, så det bliver tørt.
4. Bland æg, salt, mozaralla og oregano i en skål. Tilsæt det tørre blomkål.
5. Fordel nu blandingen i to, og form dem til to runde pizza bunde på to stykker bagepapir. Jeg lavede dem lidt større end en middagstallerken (cirka Ø25 cm).
6. Bag nu bundene i 30 minutter ved 200 grader varmluft.
7. Tag dem ud og fordel fyld på – der er ingen grænser – du kan tømme køleskabet eller lave din pizza med dit favorit fyld. Her er den lavet med vores hjemmelavede tomatsauce, bøfmozaralla, pepperoni og frisk basilikum. Den kan også sagtens laves til en lækker vegetar pizza smækfyldt med lækre grøntsager.
8. Sæt nu pizzaerne i ovnen igen og bag dem yderligere 10 minutter.

Bedøm denne ret

Blomkålspizza – Sund pizza lavet på blomkålsbund

Den bedste opskrift på en sund og lækker blomkålspizza. At bruge blomkål i pizzadej er en god måde at få en sund og nærende pizzadej, så du kan få sund pizza til aftensmad.

Selvfølgelig er vi klar over, at den ikke smager identisk med en rigtig italiensk pizza, men det er et super fint alternativ, hvis man forsøger at leve sundere og gerne vil have et sundere alternativ.

Lav også en hjemmelavet tomatsauce og fyld din pizza med dit yndlingsfyld, så har du en sund og nem aftensmad, som mætter rigtig godt.

Vi laver ofte vores favorit kombination på pizza, som består af tomatsauce, mozzarellaost, serranoskinke, ruccola og parmesanost. Så får den sunde pizza alligevel lidt italienske specialiteter og lidt italiensk charme over sig.

LÆS OGSÅ: Blomkålspølsehorn

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag