Blomkålssalat med persille og æble Blomkålssalat med persille og æble Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på blomkålssalat med persille, æble og sennepsdressing. En mega god salat med bagt blomkål og græskarkerner. Ingrediensliste 1 stk. blomkål 40 g. græskarkerner 2 spsk. olivenolie salt/peber 2 stk. æble 0,5 bundt forårsløg 1 bundt frisk persille 100 g. fetaost Dressing 2 spsk. olivenolie 2 tsk. hvidvinseddike 1 spsk. akaciehonning 1 tsk. sød sennep salt/peber Fremgangsmåde Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Fjern stokken fra blomkålen og skær de små buketter fri. Snit dem herefter i tynde skiver. Placer dem på en bageplade i den ene side. I den anden side placeres græskarkerner. Vend blomkål og græskarkerner med lidt olivenolie, salt og peber. Vend det forsigtigt rundt med en ske. Bag det hele i den forvarmet ovn i ca. 10-15 minutter. Blomkålene skal være blevet møre, men må stadig gerne have bid og græskarkernerne skal være gyldne og være blevet sprøde. Tag bagepladen ud af ovnen og lad det stå og køle af, imens du gør det resterende klar. Skær æble i tynde både eller tern. Hak forårsløg og persille fint. Smuldr feta i en skål og kom æble, forårsløg og persille i. Kom alle ingredienserne til dressingen op i en bøtte eller glas med låg til. Ryst det godt sammen, så den tykner en smule. Smag til med salt/peber. Vend nu blomkål og græskarkerner sammen med de andre ting i skålen og vend til sidst dressingen i. Anret salaten i et fad og server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på blomkålssalat med persille og æble Den lækreste blomkålssalat med persille og æble, hvor vi har bagt blomkålsbuketterne. At bage grøntsager til salat gør vi rigtig meget i her i de koldere måneder. Det er ikke altid man har lyst til en helt ‘frisk’ og sprød salat, men derimod noget med forskellige teksturer. Den her salat er med bagt blomkål, tynde skiver af æble, fetaost og sprøde græskarkerner, som er bagt sammen med blomkålen. Det hele er vendt i en hurtig sennepsdressing og den smager altså helt fantastisk. Salaten fungerer glimrende til lasagne eller mørbradgryde. Den vil også være god til et stykke stegt kød. Det kunne være en kalveculotte eller en fyldt mørbrad. Det er sådan en salat, hvor der er masser af smag i. Man har det sprøde fra æbler og græskarkerner, det cremede og salte fra feta og masser af smag fra krydderurterne. Blomkålen giver en masse fylde. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på grønne salater her Salat med bagt blomkål Den her salat med bagt blomkål er hurtigt blevet en favorit her i efteråret. Hvis du ikke er så vild med rå blomkål, så kan det måske også være en mulighed for dig at bage den. Vi skærer blomkålen ud i tynde skiver og så vendes de med lidt olie, salt og peber. På samme bageplade lægger vi græskarkernere, som ligeledes vendes i lidt olie. De to ting skal nemlig have lige lang tid i ovnen. Blomkålen må gerne have lidt bid og ikke bages alt for mør. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.