Bøf Lindstrøm med kartofler og rødbede

Bøf Lindstrøm med kartofler og rødbede
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en klassisk Bøf Lindstrøm med bagte kartofler, rødbede og spejlæg. Nemme hakkebøffer med kartofler til.

Ingrediensliste

  • 300 g. hakket oksekød
  • 2 stk. æg
  • 400 g. kartoffel
  • 2 spsk. kapers
  • 80 g. syltede rødbeder
  • salt/peber
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl og skær kartofler i mindre tern.
  3. Kartoffeltern vendes i olie, salt og peber. Kom på en bageplade med bagepapir. Bages i ovnen til de er gyldne (cirka 20-25 minutter).
  4. Ælt hakket oksekød let igennem med hænderne. Form så bøffer og krydr med salt og peber.
  5. Opvarm en pande og kom olie på.
  6. Kom bøfferne på panden og giv dem cirka 4 minutter på hver side. Eller til de er gennemstegte.
  7. Mens bøfferne steger findes en anden pande frem og opvarmes med lidt olie eller smør.
  8. Slå æg ud på panden og steg i cirka 5 minutter.
  9. Snit syltede rødbeder i tern.
  10. Anret kartofler i bunden af tallerken med bøf og spejlæg ovenpå. Drys rødbede og kapers ovenpå bøffen. Kom evt. lidt fris persille udover.
Bedøm denne ret

Opskrift på Bøf Lindstrøm med kartofler og rødbede

Bøf Lindstrøm er en svensk ret, som består af stegte hakkebøffer med bagte kartofler, rødbede, kapers og spejlæg. Det er nem aftensmad med hakket oksekød og hakkebøffer. Sådan en rigtig efterårsret, som minder lidt om biksemad. Det er en lidt ‘glemt’ ret, men som i sin simpelhed passer godt til en hverdagsaften, hvor man ikke magter at lave det helt store. Det er kartofler, som skæres ud i mindre stykker og som bages i ovnen.

Derudover serveres de bagte kartofler med stegte hakkebøffer, et spejlæg samt rødbede og kapers på. Vi pynter også med lidt frisk persille. Lidt frisk persille gør det altså godt på retter som den her. Man kunne også lave en sauce til eller en kold sovs. Det her er også sådan en ret, hvor vi godt lige kunne finde på at servere med lidt ketchup eller chilimayo til.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med hakket oksekød her

Bøf Lindstrøm med kartofler og rødbede

Anderledes hakkebøffer med bagte kartofler og spejlæg

Det her er anderledes hakkebøffer og du får dem serveret med bagte kartofler og spejlæg. Som sagt, så kan det godt minde om en version af biksemad. Biksemad med en hakkebøf til. Det kan vi også godt kalde det. Det er nemlig også genialt at bruge en rest af kartofler. I stedet for at bage dem, så kan de også steges på pande. Hvis du vil prøve flere anderledes hakkebøffer, så har vi efterhånden en del forskellige varianter. Du finder dem alle her. Ellers er Bøf Lindstrøm altså en god kandidat til en hverdagsret, som er nem og hurtig at lave.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar