Boller med gulerod og spinat Boller med gulerod og spinat Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 stk. Opskrift til 16 stk. Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 1 time og 30 minutter Samlet tid 1 time og 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på sunde boller med gulerod og spinat. Svampede gulerodsboller med spinat, som er gode til madpakken eller som sandwichboller. Ingrediensliste 50 g. gær 5 dl. vand 2 dl. naturel yoghurt 3 spsk. sukker 2 tsk. salt 325 g. grahamsmel 750 g. hvedemel 500 g. gulerod 75 g. frisk spinat 1 stk. æg Fremgangsmåde Riv gulerødder på et rivejern. Skyl spinat og hak det groft. Smuldr gær i en skål og opløs det i lunkent vand og naturel yoghurt. Tilsæt sukker, salt, gulerødder og spinat. Tilsæt grahamsmel og hvedemel og ælt det godt. Det er en klistret dej og det er meningen. Lad dejen hæve lunt og tildækket i en time. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Lav klatter af dej med to skeer, som er dyppet i vand (dyp i vand mellem hver bolle). Vi kunne have 9 boller på en bageplade. Pensl med æg og bag dem i cirka 12-15 minutter til de er let gyldne. Bag kun én plade ad gangen. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist. Lad dem afkøle og opbevar dem i en lukket pose eller frys dem ned. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på boller med gulerod og spinat Sådan en omgang boller med gulerod og spinat er den mest geniale måde at få mere grønt ind i hverdagen på. De her boller egner sig perfekt som madpakkeboller eller som en sandwichbolle. De er svampede og på ingen måde tørre. Der er lavet med groft mel samt revet gulerod og finthakket spinat. Genialt, hvis man har lidt spinat og lidt gulerødder, som begynder at være lidt triste. Så kan de altså nemt få nyt liv i sådan en portion hjemmebagte boller. Og vores børn elsker dem! Både med smør på eller med smurt som en sandwich. Så er det jo win-win, da man på den måde også får lidt ekstra grønt i de små. Vi bager ugentligt og veksler lidt imellem hvad vi bager. Men vi bager altid en eller anden form for boller, som vi så fryser ned. Det er sjældent vi køber boller, da det er så nemt at bage selv. Lige for tiden er det dem her, som vi bager. De er grove, mætter godt og er på ingen måde tørre. Det er nemlig en meget klistret dej, men det er altså meningen. Det skal være en klistret dej, når det er boller som disse. Ellers bliver de nemt tørre. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på nemme hjemmebagte boller her Gulerodsboller med spinat Man kan også kalde dem for gulerodsboller med spinat. Det gode ved at bage med gulerødder er, at gulerødder giver en god sødme. Derfor behøver man ikke at tilføre så meget sødme til dem ellers. Spinaten hakkes blot fint og kommes i. Vil du have en mere grøn bolle, hvor man ikke kan se selve bladene, så kan du blende spinat og vand sammen. Men vi synes det er nemt sådan her og det giver et fint rustikt look på denne måde. Vil du lave det mere til en madpakkebolle, så kunne man også tilføje skinketern eller kyllingetern til dejen. Så kan man komme bollerne direkte fra frost og så i madpakken. Dét er da genialt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Jeg har lavet dem og fulgt opskriften. Efter 15 min er de stadig rå i midten. Dette undre jeg mig over. Hvad gør jeg forkert? Svar
Hej, Ja og det kan også erstattes med creme fraiche, skyr eller lignende 🙂 Det er med til at gøre bollerne ekstra svampede. Kh Svar
Hej! Fik bagt bollerne, og de smagte rigtig godt. Men da jeg forsøgte at sætte dem på pladen flød de hurtigt ud, så de blev ret flade. Har du en ide til hvordan jeg kan få lidt mere højde på dem? Jeg brugte 2 dl vand i stedet for yoghurt 🙂 Svar
Hej Emilie, Tilsæt lidt ekstra mel. Især fordi gulerødder og spinat også afgiver lidt væske, hvilket der kan være forskel på hvor meget 🙂 Kh Svar