Boller med gulerod og spinat

Boller med gulerod og spinat
Opskrift til stk. Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på sunde boller med gulerod og spinat. Svampede gulerodsboller med spinat, som er gode til madpakken eller som sandwichboller.

Ingrediensliste

  • 50 g. gær
  • 5 dl. vand
  • 2 dl. naturel yoghurt
  • 3 spsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 325 g. grahamsmel
  • 750 g. hvedemel
  • 500 g. gulerod
  • 75 g. frisk spinat
  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Riv gulerødder på et rivejern.
  2. Skyl spinat og hak det groft.
  3. Smuldr gær i en skål og opløs det i lunkent vand og naturel yoghurt.
  4. Tilsæt sukker, salt, gulerødder og spinat.
  5. Tilsæt grahamsmel og hvedemel og ælt det godt. Det er en klistret dej og det er meningen.
  6. Lad dejen hæve lunt og tildækket i en time.
  7. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  8. Lav klatter af dej med to skeer, som er dyppet i vand (dyp i vand mellem hver bolle). Vi kunne have 9 boller på en bageplade.
  9. Pensl med æg og bag dem i cirka 12-15 minutter til de er let gyldne. Bag kun én plade ad gangen.
  10. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
  11. Lad dem afkøle og opbevar dem i en lukket pose eller frys dem ned.
Bedøm denne ret

Opskrift på boller med gulerod og spinat

Sådan en omgang boller med gulerod og spinat er den mest geniale måde at få mere grønt ind i hverdagen på. De her boller egner sig perfekt som madpakkeboller eller som en sandwichbolle. De er svampede og på ingen måde tørre. Der er lavet med groft mel samt revet gulerod og finthakket spinat. Genialt, hvis man har lidt spinat og lidt gulerødder, som begynder at være lidt triste. Så kan de altså nemt få nyt liv i sådan en portion hjemmebagte boller. Og vores børn elsker dem! Både med smør på eller med smurt som en sandwich. Så er det jo win-win, da man på den måde også får lidt ekstra grønt i de små.

Vi bager ugentligt og veksler lidt imellem hvad vi bager. Men vi bager altid en eller anden form for boller, som vi så fryser ned. Det er sjældent vi køber boller, da det er så nemt at bage selv. Lige for tiden er det dem her, som vi bager. De er grove, mætter godt og er på ingen måde tørre. Det er nemlig en meget klistret dej, men det er altså meningen. Det skal være en klistret dej, når det er boller som disse. Ellers bliver de nemt tørre.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på nemme hjemmebagte boller her

Boller med gulerod og spinat

Gulerodsboller med spinat

Man kan også kalde dem for gulerodsboller med spinat. Det gode ved at bage med gulerødder er, at gulerødder giver en god sødme. Derfor behøver man ikke at tilføre så meget sødme til dem ellers. Spinaten hakkes blot fint og kommes i. Vil du have en mere grøn bolle, hvor man ikke kan se selve bladene, så kan du blende spinat og vand sammen. Men vi synes det er nemt sådan her og det giver et fint rustikt look på denne måde. Vil du lave det mere til en madpakkebolle, så kunne man også tilføje skinketern eller kyllingetern til dejen. Så kan man komme bollerne direkte fra frost og så i madpakken. Dét er da genialt.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

Skriv en kommentar