Bradepande-chokoladekage med bærskum Bradepande-chokoladekage med bærskum Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 30 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time og 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på en stor bradepande-chokoladekage med bærskum og bær. En saftig chokoladekage i stor bradepande til mange mennesker. Ingrediensliste Chokoladekage 400 g. smør 200 g. mørk chokolade 6 spsk. bagekakao 9 stk. æg 650 g. sukker 6 tsk. vaniljesukker 4 dl. kærnemælk 320 g. hvedemel 3 tsk. bagepulver Bærskum 225 g. frosne hindbær 225 g. frosne blåbær 50 g. sukker 1 liter piskefløde 4 spsk. flormelis Pynt 1500 g. bær Fremgangsmåde Chokoladekage Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smelt smør i en gryde. Hak mørk chokolade fint. Når smørret et smeltet, så tilsættes hakket mørk chokolade og bagekakao. Rør det godt ud, så chokoladen smelter sammen til en ensartet masse. Tilsæt så kærnemælk for at sænke temperaturen på det. Rør det godt sammen. Pisk æg med sukker og vaniljesukker med en elpisker til det er lyst og luftigt. Kom chokoladeblandingen i og rør det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Fordel dejen i en bradepande (som passer til ovnen). Bag kagen i midten af ovnen i ca. 25-35 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig. Hvis der er lidt ubagt dej på, så giv den lidt længere. Tag kagen ud og lad den køle af. Bærskum Blandede bær og sukker koges let op i en gryde. Bærrene moses en anelse sammen. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter, så noget af væsken kan fordampe. Du skal have en fast bærkompot. Bærkompotten sættes på køl og køler helt af. Sæt den evt. i fryseren, hvis det skal gå hurtigt. Piskefløde og flormelis piskes til en fast flødeskum. Vend lidt af bærkompotten i ad gangen. Hvis din bærkompot har meget saft, så undgå at tage alt for meget af det med, da det vil resultere i en rigtig tynd bærskum. Pynt kagen med din bærskum og masser af friske bær. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på bradepande-chokoladekage med bærskum Sommerens mange fester er lige om hjørnet og derfor har vi lavet den her store bradepande-chokoladekage med bærskum. Vi får nemlig en del forespørgsler på store kager til mange. Og den her er nemlig en sikker vinder. En saftig og lækker chokoladekage, som toppes med bærskum og masser af friske sommerbær. En kage som bages i den dybe bradepande, som hører med til ovnen, så det bliver jo ikke nemmere. Den er genial til fødselsdagsfesten, studenterfesten, barnedåb eller hvis du bare skal lave kage til mange. Det ser desuden bare så smukt ud at lave sådan en stor kage, som bare er proppet med de dejligste farver. Så står du og mangler en ide til dessert til din næste fest eller arrangement, så kan vi kun anbefale den her. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på bradepandekager til mange Bradepande chokoladekage Nu har vi endelig lavet en bradepande chokoladekage, hvor mængderne passer perfekt til en bradepande fra ovnen. Det har vi nemlig fået en del forespørgsler på. Hvis man ikke er til bærskum, så kan den selvfølgelig også bare toppes med glasur. Ellers kunne man også lave en flødeskumscreme eller mascarponecreme. Det er den smukkeste sommerkage, som uden tvivl vil imponere dine gæster her til sommer. Nu er de danske jordbær også kommet i butikkerne, så det ville være oplagt at pynte kagen med masser af dem. Chokoladekage i stor bradepande Vi håber, at den her chokoladekage i stor bradepande vil falde i god jord. Den er i hvert fald lynhurtigt blevet en go-to for os, når vi skal bage kage til mange. Den er toppet med bærskum, som er lavet på hindbær og blåbær, men du kan også bruge frosne skovbær, jordbær eller bare bruge en slags bær, hvis du er mere til det. Den lidt syrlige bærskum giver et godt modspil til den søde kage, så den ikke bliver alt for tung. En dejlig sommer chokoladekage, hvis du spørger os. Hvad kan jeg gøre klar på forhånd? Du kan lave selve bærkompotten og kagen på forhånd. Hvis du laver kagen på forhånd, så vil vi anbefale at fryse den ned. Skal den bruges til middag, så tag den op om morgenen, så passer det med, at den er tøet op, når den skal bruges. Selve bærkompotten kan også sagtens fryses ned. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Hej, Er det som dessert? Personligt ville jeg bare selv lave 1, da der også er bærskum og bær på, så folk tager ikke så stort et stykke 🙂 Kh Svar
Hej. Hvis jeg laver kagen idag kan jeg så bruge den imorgen uden at fryse den men bare sætte på køl? Svar
Hej Majbritt, Vi laver altid selve chokoladekagen før og den pakker du bare godt ind og stiller på køkkenbordet. Vi laver også bærcoulis før og sætter på køl. På selve dagen pisker vi fløde og vender bærcoulis i 🙂 Det fungerer altid godt og så smager den som nylavet 🙂 Kh Svar
Ok tak for svar. Jeg forstår aldrig at man kan vælge hvor mange personer kagen er til for der er vel kun en passende mængde til en bradepande fra ovnen? Så hvis jeg laver en kage til 10pers så bliver den mega tynd men til 30 så bliver den tyk?? Svar
Hej igen, Det er en funktion, som er på tværs af alle vores opskrifter og som vi ikke kan fjerne. Lige til de her bradepande opskrifter, så giver det ikke så meget mening at man kan ændre antallet nej. Da den jo ikke vil passe til en bradepande, hvis man ændrer nej 🙂 Kh Svar
Kære mummum. Passer opskriften til 30 mand til en almindelig str bradepande ? Og du skriver bærcoulisen laves dagen før, skal flormelis og fløde piskes på dagen kagen skal spises og dermed blandes med coulis og til skum? På forhånd tak ❤️ Svar
Hej, Ja det gør den <3 Ja coulis kan laves dagen før og opbevares på køl. Fløde piskes på dagen og coulis vendes i 🙂 Kh Svar
Kan man farve den på en eller anden måde? Den smager jo mega godt! Men jeg kunne godt tænke mig en blå udgave 😄 Svar
Hej, Så ville vi lave en bærskum på måske blåbær. Gerne økologiske, da de har mere farve i sig 🙂 Ellers skal du lave en mascarponecreme eller lignende og komme blå frugtfarve i. Kh Svar