Broccolisalat med æble Broccolisalat med æble Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på broccolisalat med æble, bacon og pinjekerner. Det hele er vendt i en hjemmelavet dressing og toppet med sprød bacon. Ingrediensliste Dressing 120 g. creme fraiche 2 spsk. mayonnaise 1 tsk. flormelis 2 tsk. sød sennep salt/peber Salat 1 stk. broccoli 0,5 stk. rødløg 2 stk. æble 1 pk. bacon i skiver 50 g. pinjekerner Fremgangsmåde Start med at røre dressingen sammen. Smag evt. til med mere sennep eller flormelis. Smag også til med salt og peber. Sæt til side. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir. Fordel bacon på bagepapiret med et par centimeters mellemrum. Bag din bacon i den varme ovn i ca. 6-10 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med det efter 6 minutter. Det skal være gyldent. Tag bacon ud og lad det køle af. Bræk det herefter i mindre stykker. Skær broccoli i mindre buketter. Opvarm en gryde med vand og bring det i kog. Kom broccolibuketter i vandet. Lad dem koge i 1 minut. Hæld vandet fra og lad dem afkøle. Skær æble i tynde både. Opvarm en tør pande. Rist kort pinjekernerne til de begynder at få farve. Kom dem over på en tallerken. Vend afkølet broccoli sammen med dressing, æble, rødløg og halvdelen af den sprøde bacon. Anret i et fad. Top med det sidste bacon og pinjekerner. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på broccolisalat med æble En virkelig nem og lækker opskrift på broccolisalat med æble, rødløg, sprød bacon og pinjekerner. Det hele er vendt i en hjemmelavet dressing lavet på creme fraiche. Vi elsker en god omgang broccolisalat! Men har du prøvet at lave den med æble? Det giver lidt lidt ekstra sødme og erstatter på en måde rosinerne eller tranebærrene, som man ofte også bruger i broccolisalat. Vi er i hvert fald helt vildt med den her kombination. Broccolisalat er så godt som tilbehør. Det kunne være til en lækker kalvecuvette, et stykke oksekød eller et stykke grillet kylling. Hvis vi får gæster og skal lave et par salater, så laver vi stort set altid en broccolisalat. Det er nemlig også en af de salater, som altid falder i god jord hos gæster. Måske det er fordi den er så mild i smagen og så er alt med bacon på jo bare super lækkert! LÆS OGSÅ: Opskrifter på aftensmad Salat med broccoli og æble Som vi har sagt så mange gange før, så elsker vi at kombinere frugt og grønt i salater. Måske du ikke lige havde tænkt på at putte frugt i en broccolisalat, men det kan altså varmt anbefales. Her har vi brugt æble, men det kunne også være pære eller vindruer. Gerne frugter som er sprøde og som har en naturlig sødme. Det er bare mega godt. Selve salaten kan også gøres klar på forhånd. Så er den hurtig og nem at servere, når du får gæster. Dressingen kan også laves dagen inden, men vent med at vende den sammen til på selve dagen, da dressingen ellers godt kan blive lidt tynd. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.