Budapestrulle med kirsebær

budapestrulle med kirsebær
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskirft på en sprød og lækker budapestrulle med kirsebær. Budapestrulle er en nøddemarengsroulade, som man fylder med fløde og frugt.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 5 stk. æggehvide
  • 270 g. flormelis
  • 105 g. hasselnødder
  • 1,5 spsk. majsstivelse
  • 30 g. mandelflager
  • Fyld

  • 3 dl. piskefløde
  • 30 g. flormelis
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 100 g. kirsebærsauce
  • Pynt

  • 2 dl. piskefløde
  • 4 spsk. kirsebærsauce
  • 30 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde

Bund

  1. Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
  2. Hak hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, så det bliver helt fint.
  3. Pisk æggehvider sammen med halvdelen af flormelisen, så du får en stiv marengs.
  4. I en anden skål blandes det resterende flormelis med de hakkede hasselnødder og Maizena majsmel. Rør det godt rundt.
  5. Vend nøddeblandingen sammen med din marengs. Vend det rundt med en dejskraber, så du ikke pisker alt luften ud af marengsen.
  6. Hæld blandingen op i en sprøjtepose med en rund tyl.
  7. På en bageplade beklædt med bagepapir sprøjtes dejen ud. Se evt. billede længere nede. Det skal sprøjtes ud som “pølser” der ligger ved siden af hinanden.
  8. Drys med mandelflager eller hakkede nødder på toppen.
  9. Bag bunden i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter.
  10. Tag din bund ud af ovnen og vend den på hovedet over på et andet stykke bagepapir.
  11. Lad den køle helt af.
  12. Til fyldet piskes piskefløde sammen med vaniljesukker og flormelis til en flødeskum.
  13. Smør bunden med din vaniljeflødeskum. Si kirsebærrene fra din kirsebærsauce og fordel kirsebærrene på bunden ovenpå fløden.
  14. Rul den stramt sammen som en roulade.
  15. Pisk flødeskum til pynt. Vend kirsebærsauce i fløden, så det får en flot lyserød farve. Put fløden i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt det ud ovenpå rouladen. Pynt med friske bær, evt. hakket hvid chokolade og lidt frisk skovsyre.
  16. Server med det samme eller opbevar i køleskabet indtil servering.
  17. Den kan holde sig på køl i cirka 1 dag. Efter det, så bliver den blød.
Bedøm denne ret

Opskrift på budapestrulle med kirsebær

Her får du en super nem opskrift på budapestrulle med kirsebær. Det er en super lækker juleinspireret kage, hvor man eksempelvis kan få brugt resterne af kirsebærsaucen. Budapestrulle er egentlig en nøddemarengsroulade, som man fylder med eksempelvis fløde. Den her er lavet med vaniljeflødeskum i midten og store kirsebær og på toppen er den pyntet med kirsebærflødeskum, hvid chokolade og skovsyre.

Det er virkelig en smuk kage, som uden tvivl vil pynte på bordet til julefrokost. Så hvis du mangler et alternativ til risalamanden, så kan vi helt klart anbefale denne.

LÆS OGSÅ: Risalamande cheesecake 

budapestrulle med kirsebær

Marengsroulade med kirsebær

Sådan en marengsroulade er bare lækker. Vi har fyldt den med fløde og kirsebærsauce og det er i sandhed en helt fantastisk kombination. Det er virkelig en super lækker juledessert eller julekage, som både er smuk og som smager fantastisk. Det er i hvert fald en dessert, som altid imponerer gæster og familie.

Kan jeg lave den på forhånd?
Nej det anbefaler vi ikke. Da det er en marengsbund, så bliver den blød, hvis den bliver samlet for tidligt. Vent derfor med at samle den til højest 1 time før servering. Så får du i hvert fald det bedste resultat, hvis du spørger os.

Du kan dog sagtens bage bunden før og så blot opbevare den et tørt sted, så den ikke bliver fugtig og blød.

Budapestrulle sprøjtet ud

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar