Budapestrulle med kirsebær
Forberedelsestid
20 minutterTilberedelsestid
30 minutterSamlet tid
50 minutterBeskrivelse
Nem opskirft på en sprød og lækker budapestrulle med kirsebær. Budapestrulle er en nøddemarengsroulade, som man fylder med fløde og frugt.
Ingrediensliste
-
Bund
- 5 stk. æggehvide
- 270 g. flormelis
- 105 g. hasselnødder
- 1,5 spsk. majsstivelse
- 30 g. mandelspåner
-
Fyld
- 3 dl. piskefløde
- 30 g. flormelis
- 1,5 tsk. vaniljesukker
- 100 g. kirsebærsauce
-
Pynt
- 2 dl. piskefløde
- 4 spsk. kirsebærsauce
- 30 g. hvid chokolade
Fremgangsmåde
Bund
- Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
- Hak hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, så det bliver helt fint.
- Pisk æggehvider sammen med halvdelen af flormelisen, så du får en stiv marengs.
- I en anden skål blandes det resterende flormelis med de hakkede hasselnødder og Maizena majsmel. Rør det godt rundt.
- Vend nøddeblandingen sammen med din marengs. Vend det rundt med en dejskraber, så du ikke pisker alt luften ud af marengsen.
- Hæld blandingen op i en sprøjtepose med en rund tyl.
- På en bageplade beklædt med bagepapir sprøjtes dejen ud. Se evt. billede længere nede. Det skal sprøjtes ud som “pølser” der ligger ved siden af hinanden.
- Drys med mandelflager eller hakkede nødder på toppen.
- Bag bunden i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter.
- Tag din bund ud af ovnen og vend den på hovedet over på et andet stykke bagepapir.
- Lad den køle helt af.
- Til fyldet piskes piskefløde sammen med vaniljesukker og flormelis til en flødeskum.
- Smør bunden med din vaniljeflødeskum. Si kirsebærrene fra din kirsebærsauce og fordel kirsebærrene på bunden ovenpå fløden.
- Rul den stramt sammen som en roulade.
- Pisk flødeskum til pynt. Vend kirsebærsauce i fløden, så det får en flot lyserød farve. Put fløden i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt det ud ovenpå rouladen. Pynt med friske bær, evt. hakket hvid chokolade og lidt frisk skovsyre.
- Server med det samme eller opbevar i køleskabet indtil servering.
- Den kan holde sig på køl i cirka 1 dag. Efter det, så bliver den blød.
Opskrift på en nem og lækker budapestrulle med kirsebær
Her får du en super nem opskrift på budapestrulle med kirsebær. Det er en super lækker juleinspireret kage, hvor man eksempelvis kan få brugt resterne af kirsebærsaucen. Budapestrulle er egentlig en nøddemarengsroulade, som man fylder med eksempelvis fløde. Den her er lavet med vaniljeflødeskum i midten og store kirsebær og på toppen er den pyntet med kirsebærflødeskum, hvid chokolade og skovsyre.
Det er virkelig en smuk kage, som uden tvivl vil pynte på bordet til julefrokost. Så hvis du mangler et alternativ til risalamanden, så kan vi helt klart anbefale denne.
LÆS OGSÅ: Risalamande cheesecake
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også påInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Hej😊
Kan jeg bruge noget andet end marizena😰
Kh Louise
Hej Louise,
Majsstivelse 🙂
Kh
Hej.
Kan denne laves med mandler i stedet for hasselnødder? 🙂
Mette
Hej,
Det kan du godt ja 🙂
Kh
Hej, er der et ca mål på rouladen inden den bages mvh Lene
Hej,
ca. 35 x 30 cm 🙂
Kh