Butterdejstærte med oksekød og kartoffelmos

Butterdejstærte med oksekød og kartoffelmos
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer og 20 minutter

Samlet tid

2 timer og 40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker butterdejstærte med oksekød serveret med kartoffelmos til. En tærte med oksekød og butterdej, som er god til aftensmad.

Ingrediensliste

  • Fyld

  • 800 g. oksekød i tern
  • 1 kg. gulerod
  • 5 stk. løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1,5 spsk. peberkorn
  • 1 flaske rødvin
  • 1 stk. oksebouillonterning
  • 3 dl. vand
  • 3 stk. laurbærblade
  • 0,2 bundt frisk timian
  • 2 dl. piskefløde
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1,5 spsk. sovsekulør
  • raps- eller solsikkeolie
  • salt/peber
  • Kartoffelmos

  • 2,5 kg. kartoffel
  • 45 g. smør
  • 3 dl. mælk
  • 3 tsk. salt
  • Andet

  • 1 pk. butterdej
  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Snit løg og hvidløg i tern.
  2. Opvarm olie i en gryde.
  3. Brun kødet godt af.
  4. Når kødet er brunet lægges det til side på en tallerken.
  5. Brug samme gryde og svits løg og hvidløg til de falder sammen.
  6. Kom hernæst kødet tilbage i gryden og tilsæt friskkværnet peber, laurbærblade, frisk timian og rødvin.
  7. Lad alkoholen fordampe, imens det simrer.
  8. Tilsæt oksebouillonterning og vand til det dækker kødet.
  9. Lad det simre på lavt blus under låg i 1,5 time cirka. Rør i gryden undervejs og tilsæt lidt mere vand undervejs, hvis det koger for meget ind.
  10. Skræl gulerødder og skær i skiver.
  11. Når kødet er færdigt, kommes gulerødder i gryden. Giv det yderligere 15 minutters tid.
  12. Tilsæt fløde.
  13. Bland majsstivelse med lidt vand og tilsæt lidt efter lidt til saucen er tilpas tyk.
  14. Kom sovsekulør i til farven er mørkebrun.
  15. Smag til sidst til med salt og peber.
  16. Lad herefter sauce og kød køle ned.
  17. Imens skrælles kartofler.
  18. Kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Bring dem i kog og kog dem indtil de er møre. Bemærk at der ikke skal salt i vandet.
  19. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  20. Find et ildfast fad og smør siderne med lidt fedtstof.
  21. Kom sovs og kød i fadet og dæk fadet med butterdej og pensl butterdejen med lidt sammenpisket æg.
  22. Bag herefter i ovnen til butterdejen er gylden og sprød.
  23. Når kartoflerne er kogt drænes de for vand og kommes over i en skål.
  24. Her piskes de med smør, salt og mælk til en luftig mos med en elpisker.
  25. Smag til med salt.
  26. Server butterdejstærten med kartoffelmos.
Bedøm denne ret

Opskrift på butterdejstærte med oksekød og kartoffelmos

Her får du opskriften på den lækreste butterdejstærte med oksekød, som serveres med kartoffelmos til. Det er en tærte med oksekød i tern, gulerødder og løg, som lægges i et fad og så kommes der butterdej ovenpå. Det er en ægte ‘pie’, som altså bare passer perfekt til det kolde og blæsende vejr, som vi har lige for tiden. Det er comfort food, når det er bedst. Det er også en ret, som vores børn elsker. Den sprøde butterdej sammen med oksekød og en lækker sauce serveret med kartoffelmos. Dét er altså en ret, som man ikke går galt i byen med.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på tærter her

Butterdejstærte med oksekød og kartoffelmos

Tærte med oksekød og butterdej

Det er sådan en smagfuld tærte med oksekød og butterdej. Selve fyldet består af mørt oksekød og gulerødder i en smagfuld sauce. Det lægges i bunden af et fad og så kommes der et låg af butterdej ovenpå, som bliver bagt helt sprødt i ovnen. Det er derfor ikke som den klassiske tærte vi kender, hvor man har en mørdejstærtebund. Det er mere en pie, hvor der så kommer sprød butterdej på. Sådan en god kombination af cremethed og sprødhed. En ret, som du bare må prøve her i efteråret.

Butterdejstærte med oksekød og kartoffelmos

Zebu steak pie

Denne lækre oksekødstærte har altid gået under navnet Zebu steak pie hos os, da det er en tærte, som er inspireret af en tærte fra en restaurant i Malaysia. Det er derfor også en tærte, som bringer minder frem, når vi laver den.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar