Cheesecake med citron Cheesecake med citron Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 4 timer Samlet tid 4 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse En nem og lækker opskrift på cheesecake med citron. Ostekage med citron er den perfekte påskekage, som har den fineste gule farve. Ingrediensliste Bund 180 g. digestivekiks 90 g. smør Fyld 1 stk. æggeblomme 5 spsk. sukker 1,5 tsk. vaniljesukker 200 g. naturel flødeost 2,5 dl. piskefløde 1 spsk. citronsaft 3 stk. husblas Citrongele 115 g. citronsaft 100 g. sukker 1 dl. vand 3 stk. husblas 2 dråber gul frugtfarve Fremgangsmåde Beklæd en springform (Ø20) med bagepapir i bunden. Put digestivekiks i en foodprocessor og blend det, så det bliver helt fint. Du kan også putte kiks op i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle eller noget andet, som du kan banke dem med. Smelt smør. Bland knust kiks og smør rigtig godt. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det ogsågøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen påhusblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over. Gele Efter kagen har stået på køl minimum 3-4 timer skal gele laves. Læg husblas i blød i koldt vand. Pres citronerne for citron og vej 115 g. af. I en gryde puttes citronsaft, sukker og 1 dl. vand i. Lad det komme op og koge en smule, så sukkeret opløses. Tag gryden af varmen. Tilsæt et par dråber gul frugtfarve og drænet husblas. Rør husblassen ud. Lad blandingen køle af, så det ikke er varmt mere. Hæld forsigtigt blandingen udover din cheesecake. Start evt. med at bruge en spiseske til at fordele det udover. Sæt kagen tilbage på køl i 1-2 timer. Inden servering gøres en tynd, skarp kniv varm under vandhanen. Tør den af i et viskestykke. Skær rundt langs kagen for at løsne gele og kage fra formen (på denne både bliver den pæn i kanten). Når du har skåret hele vejen rundt, så løsnes formen og tages af. Løft kagen over på en tallerken eller serveringsfad. Pynt evt. med lidt påskeslik og skovsyre. TIP: Kagen kan sagtens laves 1-2 dage før den skal spises. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på cheesecake med citron Opskrift på den bedste cheesecake med citron. Sådan en ostekage med citron er altså den perfekte nemme dessert, eksempelvis til påskefrokosten. Det er en nem dessert til gæster eller til mange, som kan laves dagen før. Den er super let at lave selvom der er husblas i. Vi har valgt at pynte den med lidt påskeslik samt skovsyre. Det giver den smukkeste kage. LÆS OGSÅ: Islagkage med nøddebund og påskeæg Lækker og nem påskekage Det er en super nem og lækker påskekage, som uden tvivl vil imponere alle dine gæster. Den kan laves dagen før, hvilket gør det til en super nem påskedessert. Så slipper du for at skulle stresse over desserten, da den blot står klar i køleskabet – klar til servering. Vi har valgt at pynte med lidt påskeæg. Vi fandt nogle fine chokoladepåskeæg, som var perfekt som pynt. Det er nok en god idé at skære dem over, da de godt kan trille af geleen, hvis de er på hele (da de jo er runde og ruller). Du kan også pynte med lidt hvid chokolade, skovsyre eller måske lidt friske bær. Skal det være ekstra fancy, så kan du lave kandiseret citron og pynte med det. Cheesecake med lemon Den her lemon cheesecake, som jo egentlig blot betyder citron på dansk, er én af vores yndlings desserter med citron. Vi elsker kombinationen af det søde fra bunden samt ostefyldet og det syrlige fra citronen. Det giver sådan en virkelig fantastisk smag. Så hvis man ikke er til desserter, som er alt for søde, så er denne lige noget for dig! Følg endelig med på de sociale medier Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!
Den lavede jeg igår, og smagte rigtig godt!! Jeg lavede triple portion af bunden, for det er klart det bedste ved en cheesecake! Svar
Er det meningen når jeg har blandet massen sammen med husblassen at det tykner med det samme? Skal det ikke være flydende når det skal i formen? Svar
Hej Julie, Den tykner og sætter sig ret hurtigt, så den skal hurtigt fordeles oven på kiksebunden 🙂 Kh Svar
Hej Kan man bruge vanilie kiks i stede for digestives kiks eller komme lidt vanilie i eller bliver det for sødt. Prøvede i vinter jeres risalamande udgave med vanilie kiks den blev rigtig god. Hilsen Betina Svar
Hej Betina, Det kan du sagtens. Vi tror ikke, at det vil blive for sødt, nu hvor der er citron i kagen også 🙂 Kh Svar
Hvis jeg skal lave den i en springform på 28cm. Tænker du så det er dobbeltportion? Og hvordan med husblassen. Skal der så dobbelt af det i eller mere til, for at holde den fast? Mvh Svar
Hej Line, Ja så ville jeg lave dobbelt portion og ja det er alle ingredienserne du skal doble op 🙂 Kh Svar
Hejsa Jeg har lige et par spørgsmål😊… Min springform er 22 cm.. kan det gå an eller skal jeg justere på noget? Da jeg ikke selv er så vild med flødeost har jeg før prøvet at lave en opskrift med en “snyde”cheesecake med græsk yoghurt, med stor succes. Vil jeg kunne erstatte flødeosten med græsk yoghurt i jeres opskrift? På forhånd tak for hjælpen Svar
Hej, Det kan sagtens gå. Og flødeostesmagen er slet ikke kraftig i den her. Vi bryder os heller ikke om ren flødeost. Ellers kan du godt erstatte med græsk yoghurt ja 🙂 Kh Svar
Hej, Hvis jeg skal lave kagen til 12 pers. Påtænker at jeg kan ændre i feltet “opskrift til 12 personer”, men jeg er i tvivl om, hvilken størrelse springform, jeg skal benytte. Hvad vil I anbefale? Mvh Heidi Svar
Hej Det er lidt ærgerligt at man ikke kan se hele jeres opskrift, der er for mange reklamer der skjuler teksten. Svar
Hej Karin, Det er en fejl. Kan vi få dig til at tage et billede af det og sende til mummum@email.com, så får vi det fikset med det samme 🙂 God weekend! Kh Svar
Hjælp .!! Geléen vil ikke stivne på toppen, kan man rede den på nogen måde.?? Den er ikke hældt over kagen endnu.?? Svar
Hej, Den stivner først, når den bliver helt kold. Hvad mener du med, at den ikke vil stivne endnu og at den ikke er hældt på kagen? Hvor har du den henne så? 🙂 Kh Svar