Islagkage med marcipanæg og nøddebund

Islagkage med marcipanæg og nøddebund
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Opskrift på en nem hjemmelavet islagkage. Hvis du ikke er til nødder, så kan nøddebunden sagtens udelades. Marcipanæggene kan også byttes ud med almindelig chokolade, Smarties eller M&M’s. Du kan lave hjemmelavet is i god tid, da det faktisk kan holde sig i fryseren i op til 3 måneder.

Ingrediensliste

 • Nøddebund

 • 3 stk. æggehvide
 • 130 g. flormelis
 • 150 g. mandler
 • Is

 • 4 stk. æggeblomme
 • 75 g. flormelis
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 4 dl. piskefløde
 • 150 g. marcipan påskeæg
 • 50 g. lys chokolade

Fremgangsmåde

Nøddebund

 1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
 2. Pisk æggehvider stive med flormelis. Det skal være helt hvidt. Det tage ca. 5-7 minutter.
 3. Hak nødder fint (gøres evt. nemt i foodprocessor). Vend dem forsigtigt rundt i æggehvidemassen. Smør en springform (Ø22) med lidt smør eller margarine.
 4. Hæld dejen i formen. Bag på nederste rille i ovnen i 30-40 min.
 5. Sæt din nøddebund til afkøling.

Is

 1. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis med en elpisker, indtil det bliver luftigt og lyst. Det tager ca. 5-7 minutter.
 2. Hak påskeæggene og lys chokolade groft. Pisk fløde til en let skum.
 3. Vend først æggeblommemassen sammen med fløden. Vend herefter chokoladen og hakkede påskeæg i.
 4. Pres nøddebunden en smule ned i formen.
 5. Fordel isen ovenpå nøddebunden i springformen. Sæt islagkagen i fryseren i mindst 3-4 timer, men meget gerne natten over.
Bedøm denne ret

Opskrift på islagkage med marcipanæg og nøddebund

Her får du opskriften på en nem, let og lækker hjemmelavet islagkage med en saftig nøddebund og marcipanæg. Perfekt at servere til påskefrokosten eller som en god sommerdessert, når der skal inviteres gæster.

Generelt er hjemmelavet is en nem sommerdessert, da man kan lave det dagen før eller ugen før. Så kan du læne dig tilbage og nyde en god aften uden at skulle stresse over desserten. 

LÆS OGSÅ: Skildpadde islagkage med Toms skildpadder

Islagkage med marcipanæg og nøddebund

Islagkage med marcipan

Vi har valgt at kalde den her for en påske islagkage, da den har marcipanpåskeæg i. Men det behøves på ingen måde blot at være en påskeis. Man kan også lave den til jul og bruge marcipanbrød i stedet eller hvis man har lidt rester af julekonfekt tilbage. Men selve kombinationen af is og marcipan er bare super god. Og sammen med nøddebunden, så har man altså en sikker vinder.

Hjemmelavede islagkager

Islagkager er en af de desserter, som vi laver året rundt, da man kan variere kombinationerne lige som man har lyst til. Du kan eksempelvis også prøve vores nemme Daim islagkage eller vores islagkage med friske sommerbær. Det er islagkager, som altid plejer at falde i god jord og som er nemme at lave. 

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar