Tilmeld nyhedsbrev

Chokoladefondant

Chokoladefondant

Opskrift til 4 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på chokoladefondant med blødende hjerte. Server med en kugle is og frisk frugt og bær, så har du en dessert, som vil falde i god jord ved alle chokoladeelskere.

Ingrediensliste

  • 100 g. mørk chokolade
  • 2 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smelt chokolade over vandbad.
2. Pisk sukker og smør sammen i en skål.
3. Tilsæt æg og pisk til du har en ensartet masse.
4. Tilsæt hvedemel og salt. Pisk indtil din dej er glat og uden klumper.
5. Smør 2 store forme eller 4 mindre forme. Vi brugte silikoneforme og fik 4 små ud af opskriften. Smør formene med smør og drys herefter lidt sukker i hver form og fordel det rundt, så det sidder fast på smøret. Hæld det overskydende sukker ud.
6. Vend først 1/3 del af den smeltede chokolade i din dej. Vend det rundt med en dejskraber, indtil du har en ensartet masse. Du må ikke piske.
7. Tilsæt det resterende smeltede chokolade og vend ligeledes det rundt, indtil massen er helt glat og ensartet.
8. Fordel dejen i dine forme. Fyld cirka 3/4 del af formen med dej.
9. Bag dine lavachokoladekager i ca. 6-8 min. (alt afhængig af din ovns styrke. Når dert øverste af dine kager er bagt, så er de færdige og skal ud af ovnen.
10. Lad dem køle af i 3-5 min.
11. Vend dem rundt på en tallerken. Drys evt. med flormelis på toppen. Server evt. med vaniljeis og frisk frugt. Server med det samme.

Bedøm denne ret

Chokoladefondant

Opskrift på den lækreste chokoladefondant, som jo egentlig blot er en lille chokoladekage med blødende indre. Jeg mener, at de i England kalder den for en lavakage, da chokoladen nærmest kommer ud som lava af kagen.

Det er altid en sikker vinder, når vi skal lave dessert. Den kan nemlig serveres både som en sommerdessert men er også super god til de koldere tider. Server en kugle vaniljeis og frugt og bær, som passer til årstiden, så har du en absolut vinderdessert.

Vi serverede dem her til nytår sidste år samen med en kugle pistacieis og gæsterne nærmest slikkede deres tallerkener. Det er bare en mild kage, som altid falder i god jord både ved voksne og børn.

LÆS OGSÅ: Fuglereder med flødeskum og friske bær 

Chokoladefondant

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

 

 

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven