Chokoladetærte Chokoladetærte Opskrift til 246810121416182022242628303234363840 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på den bedste chokoladetærte! Den består af en sprød tærtebund, som er fyldt med den lækreste chokoladeganache. Ingrediensliste Tærtedej 140 g. hvedemel 60 g. flormelis 30 g. bagekakao 120 g. smør 1 æg Chokoladeganache 200 g. lys chokolade 200 g. mørk chokolade 4 dl. piskefløde 2 spsk. flormelis Pynt 125 g. blåbær Fremgangsmåde Opvarm ovnen til 190 grader varmluft. Kom hvedemel, flormelis, bagekakao, æg og smør i tern i en skål. Ælt dejen med hånden indtil du får en fast ensartet tærtedej. Drys hvedemel på bordet og rul tærtedejen ud med en kagerulle. Kom den i et tærtefad på cirka 24 cm i diameter. Skær kanterne til og bag tærtedejen i 20 minutter. Opvarm fløde sammen med flormelis i en lille gryde. Hak chokolade i tern og kom dem i en skål. Når fløden rammer kogepunktet hældes den over chokoladen. Rør godt rundt og lad det smelte. Når tærtebunden er bagt tages den ud af ovnen og afkøles. Kom derefter chokoladeganachen på og lad tærten sætte sig på køl. Pynt med bær og server med det samme. Du kan med fordel servere med en klat vaniljeis. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på chokoladetærte Lav en lækker og simpel chokoladetærte med den mest fløjlsbløde chokolade i. Den her tærte er SÅ lækker og så kan den serveres, som den er eller med en god vaniljeis og friske bær til. Hvis du er sådan en rigtig chokolade-elsker, så er den her tærte lige noget for dig! Den er samtidig super nem at lave og består af få ingredienser, hvilket vi elsker! Vi har toppet den med blåbær, da der ikke er så mange friske bær i sæson lige nu. Men skulle vi servere den på en varm sommerdag, så er der ingen tvivl om, at vi ville bruge en masse lækre jordbær og hindbær på kagen også. Det syrlige og friske fra bærrene smager nemlig så lækkert til det søde fra tærten. LÆS OGSÅ: Panna cotta med havtorn Tærte med chokolade Det her er virkelig sådan en tærte, der er chokolade med chokolade på. Selve tærtebunden er nemlig lavet med kakao og så er der i fyldet brugt både mørk og lys chokolade. Vi bruger begge dele for, at den hverken bliver for sød eller for kraftig i smagen. Vi synes den mængde, som vi har brugt, giver den perfekte balance. Tærten er perfekt som en dessertkage, som kan serveres som dessert for gæster. Den kan spises i alle anledninger (vi har fået den til så mange forskellige ting!) og så er den god både sommer og vinter. Hvis ud mangler sådan en ny go-to dessert, så er det helt klart den her! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.