Chokoladetrøfler Chokoladetrøfler – Kun 3 ingredienser Opskrift til 10203040 stk. Opskrift til 20 stk. Forberedelsestid 20 minutterTilberedningstid 3 timerSamlet tid 3 timer og 20 minutter Del Pin Print BeskrivelseDen bedste opskrift på hjemmelavede chokoladetrøfler, som kan laves med både mørk og hvid chokolade. Hjemmelavede søde sager smager bare bedst og de her bliver gerne lavet som juleslik, men også som slik, når vi får gæster. De falder altid i god jord. Ingrediensliste 250 g. mørk chokolade 2 dl. piskefløde 5 spsk. bagekakaoLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeOpvarm fløde i en gryde.Hak chokoladen groft og tilsæt i den varme fløde.Rør godt rundt til at chokoladeblandingen får en ensartet konsistens.Hæld massen i en skål og sæt den på køl i minimum 3 timer (gerne natten over) til at den har sat sig.Form små kugler i den ønskede størrelse og tril dem i kakaopulver. Du kan trille dem i lige præcis det du ønsker, fx. kan du også trille dem i hakkede nødder.Opbevares på køl indtil de skal spises.Lås skærmChokoladetrøfler – Kun 3 ingredienserDe lækreste chokoladetrøfler, som smelter på tungen, når man tager en bid. Hjemmelavet slik og søde sager smager bare helt fantastisk og det er et hyggeligt lille projekt.Vi undskylder på forhånd for dem her, for de er altså ret så vanedannende og farlige at have til at stå i køleskabet. Der går ikke mange dage før de alle er væk. Chokoladetrøfler bliver lavet med jævne mellemrum herhjemme og især når vi skal have gæster, da de er super gode til en kop kaffe. Vi laver dem både med mørk og hvid chokolade, og så opbevarer vi dem i en lufttæt beholder i køleskabet.LÆS OGSÅ: Nem konfekt med marcipan Hvor længe kan disse chokoladetrøfler holde sig?Vi får ofte spørgsmål omkring chokoladetrøfler og hvor længe deres holdbarhed er. Når man koger fløde, så forlænger man holdbarheden med 2-3 gange. Derfor kan de holde sig i cirka 2 uger på køl. Men bare rolig, vi tror slet ikke, at de får lov til at stå så længe. De bliver i hvert fald spist ret hurtigt hjemme hos os.Kan jeg rulle dem i andet end kakaopulver?Det er kun fantasien, som sætter grænser i forhold til hvad du kan rulle dem i. Vi har valgt at rulle dem i kakaopulver, da det er vores absolut yndlings. Men du kan også rulle dem i:rå lakridspulverfrysetørrede hindbærfrysetørrede jordbærkokosristet kokossesamfrøhakket chokoladekrymmelHvis man er lakrids-elsker, så kan vi anbefale den rå lakridspulver. Det smager nemlig også super lækkert! De er så fine på juleslikfadet og er også rigtig gode som en lille værtindegave. Så kan man jo lave lidt forskellige slags, så der er noget at vælge imellem.Kan jeg bruge hvid chokolade, så det bliver hvide chokoladetrøfler?Man kan sagtens lave hvide chokoladetrøfler. Men man kan dog ikke bare bytte den mørke chokolade ud med den hvide. Hvis man skal lave hvide trøfler, så er forholdet lidt anderledes.Opskrift på hvide chokoladetrøfler:175 g. hvid chokolade 0,5 dl. piskeflødeOg så er fremgangsmåden ellers den samme som med almindelige trøfler.Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Det sjovt, den bliver ikke fast nok og ja har gjort nøjagtigt som beskrevet 2dl fløde, 250g mørk chokolade, kølet et døgn😣 Prøver at genvarme og tilføje mere chokolade så må vi se🙏🏼🎄Svar
Hmm de lyder lækre, hvordan tror du forholdet mellem fløde og chokolade skal være hvis jeg vil forsøge med ruby chokolade? ❤️?Svar
Kan man på nogen måde forhindre at kakaoen nærmest bliver våd af trøffelmassen.. ?? Når jeg har trillet dem i kakaoen, går der ikke lang tid, før man kan se fugten trænge igennem og den fine kakao overflade bliver fugtig og snasket….??Svar
Hej,Vi triller dem rigtig godt i kakao. Gerne af flere omgange og så opbevarer vi dem på køl, så synes vi ikke de “mister” kakaoen 🙂KhSvar
Hej? Dem her må jeg prøve! Hvad procent mørk chokolade bruger du? Og har du prøvet med en lakrids-chokolade? (Altså hvor chokoladen er lavet med lakrids i) ?Svar
Følger der en vejledning til hvordan man triller dem, for de smelter simpelthen mellem hænderne på os. Vi har brugt 1/4 55% kakao Og 3/4 77% kakaoSvar
Hej Helle,Hvis I har svært ved at rulle dem, så sæt dem i fryseren i 1 times tid inden. Og så er det også vigtigt, at der ikke er alt for varmt i det rum i gør det i. Ellers smelter de mellem hænderne ja 🙂Altnerativt, så kan de også skæres ud i firkanter, så man ikke behøves at trille dem. Glædelig jul.KhSvar
Hej, er kommet til at læse forkert i opskriften, og har derfor brugt mælechokolade istedet for den mørke. Massen sætter sig derfor overhovedet ikke, og er derfor lige som flydende som da jeg satte den på køl. Tror I massen vil sætte sig, hvis jeg tilsætter den mørke chokolade nu, eller kan jeg lige så godt smide det ud?Vh. Klodsmajoren som burde bruge briller, hahaSvar
Hej Mia,Vi ville ikke forsøge os med at smelte mere chokolade oven i – MEN du kan piske den creme op, som du har lavet og bruge den som ganache på eksempelvis en lækker banankage 🙂 Vær påpasselig med ikke at piske for længe, da den kan skille fra cremen og vil være ødelagt.KnusSvar