Churros – Opskrift på hjemmelavet spanskrør

churros spanskrør
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på hjemmelavede spanskrør, som dem man kan købe i Tivoli eller på marked. De er så lækre som dessert eller som et eftermiddagsprojekt. Server med flormelis, chokoladesauce eller en kugle vaniljeis.

Ingrediensliste

  • 2,5 dl. vand
  • 0,5 tsk. salt
  • 20 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 60 g. smør
  • 140 g. hvedemel
  • 1 stk. æg
  • 10 dl. raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Vand, smør, sukker og salt kommes i en gryde og koges op.
  2. Mel og vaniljesukker kommes i.
  3. Der røres godt til du får en ”bolle”.
  4. Gryden tages af varmen og nedkøles.
  5. Hæld dejen i en skål og pisk æg i med en elpisker.
  6. Hæld 1 liter olie i en gryde og varm olien op. Den skal ikke blive for varm, men heller ikke for kold. Test om olien er varm nok, ved at stikke en tandstikke ned i olien og se om den syder omkring den.
  7. Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyk og tryk dejen ud i lange stykker direkte ned i olien. Klip hvert stykke af med en saks. Pas på, at det ikke sprøjter ud over det hele.. Lad dem stege til de er gyldenbrune (ca. 3-4 minutter).
  8. Læg dem på et stykke køkkenrulle, for at fedtet kan dryppe af.
  9. Drys med flormelis og server med det samme.
Bedøm denne ret

Reklame: Opskrift lavet i samarbejde med Fiskars

Churros – Opskrift på hjemmelavet spanskrør

Her får du opskriften på churros eller spanskrør, så du kan lave dine egne. Præcis som dem man får i Tivoli eller på Strøget. De er sprøde og dypper man dem i smeltet chokolade, så er det næsten som en bid af himlen.

Det ser så besværligt ud at lave sine egne, når man ser dem blive lavet i Tivoli. Men det er faktisk slet ikke så svært at lave sine helt egne hjemmelavede churros. Selve dejen er super simpel, så det mest komplicerede er selve stegningen. De skal nemlig frituresteges i varm olie.

LÆS OGSÅ: Doughnuts med kanelsukker

churros spanskrør dej

Sådan her ser dejen ud, når du har puttet mel i. Den laves på samme måde som en vandbakkelsesdej. Når dejen ser sådan ud, så sættes den til afkøling, inden æg røres i. Dejen skal være så kold, at du kan sætte fingeren ind i midten af den uden at du føler, at den er for varm.

rør æg i churros dejen

Ægget røres godt ud i dejen. Dette kan du gøre med en grydeske, piskeris eller elpisker. Sørg blot for at røre ægget godt ind i dejen. Herefter kommes dejen over i en sprøjtepose med en stjernetyl. Vi bruger en stofsprøjtepose, da det er nemt at sprøjte dejen ud af denne slags. Men du kan også sagtens bruge en engangssprøjtepose.

spanskrør steges

Nem opskrift

Det er en super nem opskrift, men man skal dog opvarme olien til en høj temperatur. Det gør derfor mindre børnevenlig og man bør derfor have en voksen med i køkkenet, hvis de skal laves af mindre børn. Der er nemlig den risiko, at hvis man kommer til at “dumpe” dejen i for højt oppe, så sprøjter det. Sørg derfor at have dejen tæt nede ved olien, når du klipper den af. Så undgår du, at du brænder dig og at det sviner ud over det hele.

Til at klippe dejen af bruger vi den ikoniske saks fra Fiskars, som faktisk var verdens første plastiksaks. Den er super god at have som højrehånd, når man laver churros og skal bruge en god saks til at klippe dejen over. Så dur det altså ikke med en døv saks!

churros spanskrør med chokolade

Churros eller spanskrør er en super nem opskrift

Men spørger du os, så er de det hele værd. Vi laver det ofte, når vi har venner eller familie på besøg. Så serverer vi med vaniljeis, softice, chokoladesauce og flormelis. Det er altid en lækker dessert, som falder i god jord ved alle, store som små.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hej Charlotte,

      Hvis den ikke er blevet for brændt, så kan den sagtens gemmes og bruges igen. Lad den køle helt af og hæld den så tilbage i flasken 🙂

      KH

  1. Hej. Hvad gør jeg forkert? Den er sådan dej indeni stadig, synes den har været ret varm og nogen har fået meget mere end 3-4 min. Nogen fik sådan så de var helt seje og stadig dej. Og har os fulgt opskriften🤔 har du hørt om det før😅🙈

    1. Hej Maria,

      Hvor stor en tyl bruger du? Det lyder som om, at de er meget tykke og derfor ikke når at blive færdigstegte på 3-4 minutter. Prøv at bruge en mindre tyl.

      Kh

Skriv en kommentar