Citronmousse Citronmousse Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 3 timer Samlet tid 3 timer og 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavet citronmousse med flødeskum på toppen. En lækker dessert med citron i glas, som kan laves dagen før. Ingrediensliste 3 dl. piskefløde 3 stk. husblas 1 tsk. vaniljesukker 75 g. sukker 3 stk. pasteuriseret æggeblomme 1 stk. økologisk citron Fremgangsmåde Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Bland æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det hvidt og luftigt. Piske fløde til en blød skum i en anden skål. Tag lidt flødeskum fra i en lille skål til pynt. Vi brugte to spiskeske til at pynte. Pres saften ud af citronen og kom det i en lille skål. Varm det i mikroovnen i 20 sekunder. Vrid husblas for vand og læg det i den varme citronsaft. Rør rundt og lad det opløse. Vend æggeblandingen i den resterende flødeskum. Kom to spiskeske fyld i skålen med citronsaft og husblas og nedsænk temperaturen under omrøring. Tilsæt nu hele husblasblandingen i den store skål med moussen. Vend godt rundt. Fordel i glas og stil dem på køl i mindst 3 timer. Når moussen har sat sig skal de pyntes. Kom fløden, som du har taget fra til pynt, i en sprøjtepose med tyl. Sprøjt små toppe af fløde. Riv lidt citronskal ovenpå og server. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på citronmousse En lækker citronmousse skal man på ingen måde undervurdere. En fløjlsblød mousse med citron og flødeskum på toppen. Det er sådan en rigtig forårsdessert eller sommerdessert, som ikke ligger alt for tungt. Hvis vi har spist en god menu og blot trænger til noget frisk og let, så er sådan en dessert her lige sagen. Den har en dejlig, frisk citronsmag. Derudover har vi lavet den i små glas, så den er portionsanrettet. Det er både nemt og ser mega godt ud fremfor at lave det i én stor skål. Vi har blot pyntet vores citronmousse med flødeskum og lidt friskrevet skal udover. Du kan dog også sagtens toppe med hakket hvid chokolade eller friske bær for at give den et andet udtryk. Det er en dessert, som du snildt kan servere til påskefrokosten som en påskedessert eller bare her i foråret og sommeren. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på desserter i glas Mousse med citron Man kan lave mousse i alle afskygninger. Den her er som sagt lavet med citron, men du kan også sagtens bytte citronsaften ud med appelsin, lime eller grape. Du kan også lave en slags citrusmousse, hvor du blander flere slags citrusfrugter. Generelt gør citrusfrugter det bare godt til mousse, da de giver noget syrlighed til en ellers sød mousse. Hvor lang tid i forvejen kan jeg lave den? Vi anbefaler, at du laver den 1-2 dage før den skal bruges. Den kan i alt holde sig ca. 4-5 dage på køl, men den er helt klart bedst på 1. og 2. dagen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.