Citronsovs Citronsovs Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse En lækker og nem opskrift på citronsovs. En citronsauce, som er god til laks, kylling og fisk generelt. Den består af få ingredienser. Ingrediensliste 1 stk. grøntsagsbouillonterning 3 dl. vand 1 spsk. smør 1 spsk. hvedemel 1,5 dl. mælk 1 stk. økologisk citron salt/peber Fremgangsmåde Kom bouillonterning i en skål og tilsæt kogende vand og opløs bouillonterning. Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel. Pisk det godt sammen og bag det igennem uden det tager farve, så man fjerner melsmagen. Lidt efter lidt tilsættes bouillon og mælk, imens der piskes. Når tykkelsen er som ønsket varmes sovsen igennem. Skru herefter ned og lad den simre ved lav varme. Smag til med frisk citronsaft og riv evt. lidt citronskal fint og kom i for en mere aromatisk smag. Smag til med salt og peber. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på citronsovs En nem og lækker citronsovs, som vi gerne serverer til laks eller kylling. Det er en let citronsauce, som er god som tilbehør til aftensmaden. Prøv at lave en omgang bagt laks, kogte kartofler og så en omgang citronsovs og måske en grøn salat. Det er altså alletiders menu, som ikke kræver det store. Det er en meget mild sovs, som laves på en opbagning af smør og mel. Og så tilsættes der ellers grøntsagsbouillon og mælk – og selvfølgelig frisk citronsaft. En dejlig frisk sauce, som bare passer godt til laks, fisk og kylling. En meget alsidig sovs. Den anden dag havde vores lokale fiskemand de største og flotteste laksefileter. Dem blev vi simpelthen nødt til at købe med hjem. Og nu hvor vejret er skiftet og det er blevet køligere, så havde vi faktisk lyst til en omgang kogte kartofler med sovs til. Så det blev denne citronsovs. Til stor glæde for både små og store. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på sauce og dyppelse her Citronsovs til laks og kylling Det er en nem citronsovs til laks og kylling. En citronsauce, hvor man selv kan justere mængden af citron og hvor syrlig man vil have saucen. Vil du have en meget kraftig og aromatisk smag, så kan man også rive frisk citronskal i. Det giver sådan en meget aromatisk og god smag af citron. Bliver den for syrlig, så kan man lige komme lidt sukker i også. Det trick har vi lært af vores bedsteforældre. De lavede nemlig sådan en god sovs på en hvid opbagning, som blev tilsat en æggeblomme, som var rørt med lidt citron og sukker til sovsen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.