Creme caramel Creme caramel Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 4 timer Samlet tid 4 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på Creme Caramel, som er den omvendte version af creme brulé. En lækker dessert, som består af mælk, sukker og æg. Ingrediensliste Creme 3 stk. æg 2 stk. æggeblommer 5 dl. sødmælk 2 spsk. sukker 1 tsk. vaniljesukker Karamel 175 g. sukker Fremgangsmåde Først laves karamellen. Kom sukker i en lille gryde og lad det smelte ved middel varme. Hold øje med det undervejs. Når karamellen er gyldenbrun og alt sukkeret er smeltet, så tages gryden af komfuret. Fordel karamellen i små ovnfaste forme. Lad det stå ude og køle af imens cremen laves. I en skål piskes mælk, æg, æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen. Fordel cremen i de små forme når karamellen er størknet. Tænd ovnen på 125 grader almindelig ovn. Kom de små skåle i et stort ildfast fad og fyld selv fadet med vand, så det dækker 2/3 af formene. Bag i 1 time og 15 minutter i den forvarmede ovn. Tag formene ud af ovnen og lad dem køle ned inden de kommes på køl i 2-3 timer (gerne natten over). Til servering bruges en kniv til at skær rundt i kanten for at løsne cremen fra formen. Vend dem ud på en tallerken og server. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på creme caramel Creme caramel er den omvendte udgave af Creme Brulé. En lækker dessert, som består af mælk, fløde og æg. Det er sådan en karamelbudding. Først laves karamellen og fyldes i forme. Herefter laves mælkecremen og hældes oveni. Så bages det hele i vandbad i ovnen og så har man altså den lækreste dessert. Måske et bud til nytår? Vi ville servere den med en masse friske bær til nytår og måske nogle sprøde nødder. Så har man altså en nem og billig dessert, som kræver få ingredienser. Sådan en dessert her er lige os. Den er simpel at lave og man kan lave den klar dagen før. Den laves med sødmælk, sukker og æg. Så det er altså også en billig dessert og vi vil vove at påstå, at du har stort set alle ingredienserne i forvejen. Den har en mild smag af karamel, som smager skønt sammen med buddingen. Den kan kun anbefales! LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på nytårsdesserter her Dessert med mælk og mange æg Det er en dessert med mælk og mange æg. Vi får faktisk ofte spørgsmålet omkring en dessert med mange æg. Vi har også selv prøvet at stå med mange æg, som trænger til at blive brugt. I den her dessert bruger man en del æg, så det kunne være et godt bud til næste gang du står med for mange æg. Det er desuden heller ikke så fed en dessert. Den er meget afbalanceret i forhold til karamellen og buddingen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.