Cremelinser

Cremelinser
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

1 time og 30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på cremelinser, som er lavet på mørdej og vaniljecreme. Server linsekagerne til eftermiddagskaffen.

Ingrediensliste

  • Mørdej

  • 200 g. smør
  • 250 g. hvedemel
  • 100 g. flormelis
  • 1 nip salt
  • 1 stk. æg
  • Vaniljecreme

  • 2 stk. æggeblomme
  • 30 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 15 g. majsstivelse
  • 2 dl. mælk

Fremgangsmåde

Vaniljecreme

  1. Pisk æg, sukker, vaniljesukker, majsstivelse og et skvæt af mælken godt sammen i en lille tykbundet gryde.
  2. Når massen er fri for klumper, så tilsættes den resterende mælk.
  3. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen og du undgår kondens).
  4. Sæt cremen på køl i minimum 1-2 timer, så den får lov til at sætte sig.

Dej og samling

  1. Skær koldt smør i tern.
  2. Ælt smør sammen med flormelis, hvedemel og et nip salt.
  3. Tilsæt sammenpisket æg til dejen samler sig.
  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i 1 time.
  5. Herefter tages dejen ud.
  6. Drys lidt hvedemel på bordet.
  7. Rul dejen ud, så den er ca. 0,5 cm. i højden.
  8. Stik bunde ud med et glas (se evt. billeder længere nede af hvordan de samles).
  9. Kom bundene i en silikoneform, små ramekinforme eller en anden slags form.
  10. Fordel vaniljecreme ovenpå.
  11. Stik en lidt mindre cirkel ud, som skal være “låget” på cremelinserne.
  12. Kom dejen ovenpå og tryk let langs kanterne, så dejen går i et med kanterne.
  13. Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 10-15 minutter, alt efter hvor store de er. De skal være let gyldne.
  14. Tag dem ud og lad dem køle af.
Bedøm denne ret

Opskrift på Cremelinser

Cremelinser er en simpel, men virkelig god kage! Den består af mørdej med hjemmelavet vaniljecreme i. De bliver bagt i små forme, så man nemt kan fylde dem med cremen. Selvom de er virkelig simple, så skal man ikke undervurdere en kage, hvor alt er lavet fra bunden. Simpelt, men så godt!

Sådan en linsekage passer perfekt som noget sødt til en kop kaffe. Det kunne være til eftermiddagskaffen eller aftenskaffen, hvor sådan en cremelinse ville være den perfekte kompagnon sammen med en god kop kaffe. Vi har holdt dem helt simple, men vi har også set nogle, som pynter dem med lidt glasur og krymmel på toppen. Men den helt klassiske cremelinse, den skal bare være helt simpel.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på konditorkager

Cremelinser

Linsekage

Uanset om du kalder det for en cremelinse eller en linsekage, så er det bare en god kage. Det er lidt forskelligt hvad bagerierne kalder kagen, men som man siger. Kært barn har mange navne og det må denne konditorkage siges at have. Nu når det er så simpel en kage, så kan den måske også let blive overset. Hvis man står hos en bager og der er et kæmpe udvalg af flødeskumskager og farverige kager med bær, så er det måske ikke linsekagen, som man først får øje på. Men vi forsikrer dig om, at hvis du beslutter dig for at bage de her kager til kommende gæster, så vil de helt sikkert falde i god jord.

Cremelinser

Kan jeg lave dem dagen før?

Vi synes, at de er bedst på dagen. Sådan er det jo ofte med kager. Du kan dog sagtens lave selve mørdejen og cremen dagen før.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Undskyld, men ved udrulning af mørdej skriver i O,5 mm tyk. Det må da vist være en fejl mon ikke i mener 0,5 cm

Skriv en kommentar