Daim tærte

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en svampet Daim tærte. Server Daim kagen til kaffen eller som dessert med en kugle is og bær til.

Ingrediensliste

  • Mandelbund

  • 5 stk. æggehvide
  • 185 g. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 250 g. mandler
  • Chokoladeovertræk

  • 150 g. lys chokolade
  • 1,5 dl. piskefløde
  • 84 g. Daim
  • Køb alle ingredienser på Nemlig

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
  2. Hak mandler i en minihakker eller foodprocessor.
  3. Rør mandlerne sammen med æggehvider, sukker og vaniljesukker. Bemærk at æggehviderne ikke skal piskes stive, men blot vendes med de hakkede mandler.
  4. Kom blandingen i en springform (Ø22) beklædt med bagepapir.
  5. Bages i den forvarmede ovn ved 180 grader alm ovn i 35-40 minutter.
  6. Når kagen er færdig tages den ud af ovnen og den sættes til afkøling.
  7. Nu laves chokoladecremen. Hak chokolade fint og kom det i en lille skål.
  8. Kom fløde i en lille gryde og kog op til kogepunktet.
  9. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør godt rundt indtil chokoladen smelter.
  10. Fordel nu cremen på kagen.
  11. Hak Daim groft og kom det ovenpå kagen.
  12. Sæt kagen på køl, så den kan få lov til at sætte sig.
Bedøm denne ret

Opskrift på Daim tærte

Her får du vores bud på en lækker og nem Daim tærte. En Daimtærte, som er lavet med en mandelbund, toppet med chokoladeganache og masser af Daim. Det er en virkelig nem kage at bage og så smager den helt forrygende! Den kan serveres med lidt is og bær ved siden af, så egner den sig perfekt som dessert. Men ellers er det også sådan en god kaffekage, som kun bliver endnu bedre sammen med en god kop kaffe. Kagen kan sagtens bages på forhånd eller fryses ned, hvis der er rester. Sådan nogle kager er nogle af vores yndlings, da det gør det hele så meget nemmere.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på kager her

Daim tærte

Daim kage opskrift

Vi elsker Daim og den her Daim kage er ingen undtagelse. Hvis du er mere til en chokoladekage, så har vi også en opskrift på chokoladekage, hvor der kommer Daim på. Den opskrift finder du lige her. Du kan selvfølgelig også toppe kagen med andet end Daim, men chokoladen går bare virkelig godt sammen med den lidt klæge og lækre mandelbund. Det er dog en meget sød kage, så hvis du gerne vil give sødmen noget modspil, så kan vi anbefale at komme nogle friske bær ovenpå også. Her ville hindbær være rigtig lækkert, da det giver noget syrlighed og noget modspil til chokoladen.

Daim kagen er sådan en kage, som kan serveres til de fleste anledninger. Til fødselsdage, på en buffet eller som en sommerdessert på en varm sommerdag. Det er sådan en kage, som er god året rundt. Og som sagt, så kan den sagtens fryses ned. Så man kan lave den i god tid og blot tage den op på dagen.

Daim tærte

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

    1. Hej Henrik,
      Vi anbefaler at lave chokoladeganachen på dagen, da den så er mest blød og lækker. Men du kan sagtens bage nøddebunden dagen før 🙂
      Kh

  1. Den smager godt, men min bliver ikke sådan svampet, mon jeg har brugt for stor en fomr, min var ikke ret høj?

    1. Hej,

      Ja vi bruger en på 21 cm., så det er derfor din er blevet lavere og nok også knap så svampet 🙂

      Kh

  2. Kan det passe af chokolade flødecreme ikk skal køle af og piskes let inden, men bare hældes over kagen mens cremen er tyndtflydende og lun?

    1. Hej Mia,

      Ja, bagepapiret holder på formen, så ganachen ikke flyder udover. Den sætter sig på køl 🙂

      Kh

    1. Hej,

      Har du mon bagt den i en større form end hvad vi har gjort? Det kan godt give en mere tør kage, da den bliver tyndere og overfladen større ift. afbagningen 🙂

      Kh

    1. Hej,

      Det kan du godt. De skal bare hakkes fint, så det tager nok bare lidt tid, men kan sagtens lade sig gøre 🙂

      Kh

  3. Kan man ikke piske æggehviderne så bunden bliver lidt mere fragilite-agtig? Og så eller følge opskriften med ganagen?

    1. Hej Regitze,
      Den skal opbevares på køl og tages ud 30-60 minutter før servering 🙂
      Kh

  4. Jeg har virkelig problemer med chokoladecremen den er ret flydende og det bliver en ret ubrugelig kage .
    Hvad gør jeg forker????
    Jeg havde glædet mig til en rigtig lækker kage men den er nærmes en smattet kage hvor ligger fejlen.?
    Mvh Lene 😀😀

    1. Hej Lene,

      Lyder som om, at du lige skal lade den sætte sig lidt, inden den fordeles. Den lyder for varm. Hvilken chokolade bruger du? 🙂

      Kh

Skriv en kommentar