Dampet torsk med ærtepure og asparges

Dampet torsk med ærtepure og asparges
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Opskrift på dampet torsk med en cremet ærtepure og asparges. Hvidvinsdampet torskefilet med puré af ærter samt smørstegte asparges.

Ingrediensliste

  • Ærtepure og smørstegte asparges

  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 bundt friske asparges
  • 500 g. frosne ærter
  • 1 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • 1 tsk. citronsaft
  • 0,2 bundt frisk dild
  • salt/peber
  • Dampet torsk

  • 600 g. torsk
  • 1 stk. løg
  • 2 spsk. smør
  • 0,5 stk. citron
  • 1,5 dl. hvidvin
  • 2 stk. laurbærblade
  • 3 stk. peberkorn

Fremgangsmåde

Ærtepure og smørstegte asparges

  1. Snit løg og hvidløg.
  2. Find en gryde og opvarm med lidt fedtstof.
  3. Svits løg og hvidløg i et par minutter.
  4. Tilsæt ærter og lidt vand og kog i 5 minutter.
  5. Kom ærter, hvidløg og løg i en blender med smør og blend til massen er glat. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  6. Skyl og knæk enderne af de grønne asparges.
  7. Varm olie og smør på en pande og svits asparges i 2-3 minutter. De må gerne stadig have lidt bid. Krydr med salt og peber.

Dampet torsk

  1. Skær torsk ud i mindre fileter, hvis den ikke allerede er det.
  2. Hak løg fint. Skær citron i skiver.
  3. Varm en gryde op og smelt smør.
  4. Kom løg i og lad det sautere et minuts tid.
  5. Kom så hvidvin, citronskiver, laurbærblade og peberkorn i.
  6. Sæt dampindsatsen over. Kom torskefileterne på tilklippede stykker af bagepapir (så det passer til torskens størrelse). Drys med lidt salt og placer torsken i indsatsen.
  7. Læg låg på og lad dampe i 6-10 minutter alt efter størrelsen på filterne.
  8. Tag torskefileterne op.
  9. Anret ærtepuré i bunden af en tallerken med torsk og asparges ovenpå. Drys med dild.
  10. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på dampet torsk med ærtepure og asparges

Her får du opskriften på et stykke dampet torskm med ærtepure og asparges. Sådan en dejlig idé til enten aftensmad eller forret. Hvis det skal serveres som forret, så ville vi måske lave portionen lidt mindre. Men det er sådan en skøn forret med torsk og ærter samt smørstegte asparges. Hvis man gerne vil lave en lidt mere gourmet-agtig forret med fisk, så kan det her anbefales. Det er samtidig nemt at lave og så får du et stykke smørblødt og virkelig delikat torsk, når det dampes.

Torskefileten dampes i hvidvin samt en blanding af løg, citron og laurbærblade. Det giver en mild smag til torskefileten, som passer godt sammen med den lækre ærtepure. Vi har desuden brugt frosne ærter til pureen, men kan man få friske ærter, så er det altså også godt med friskbælgede ærter i pureen.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med torsk her

Dampet torsk med ærtepure og asparges

Dampet torsk i gryde

Det er nemt at lave dampet torsk i gryde. Det kræver dog, at du har sådan et dampindsats til gryden. Ellers kan man i Ikea også købe en bambusdampinsats, som lægges ovenpå gryden. Den er ofte brugt i det asiatiske køkken til bao, dumplings osv. Men den fungerer også glimrende til fisk og i særdeleshed torsk. Vi gør det nemt for os selv og så lægger vi torskefileten på et stykke bagepapir, som er klippet til. Så undgår du nemlig, at fisken sidder fast i selve dampindsatsen. Så har du lyst til at prøve en anderledes ret med fisk, så skal du prøve sådan en omgang dampet torsk med ærtepure og asparges.

Hvidvinsdampet torsk

Det her er en nem måde at lave hvidvinsdampet torsk på. Torsk dampet i hvidvin er en nem måde at tilberede torsken på, så den forbliver delikat. Du får et nærmest smørblødt stykke fisk, som smelter på tungen. Det er en af vores yndlingsmåder at tilberede den her delikate og lyse fisk på. Det er også en ret børnevenlig fisk.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar