Tilmeld nyhedsbrev

Den bedste pizzadej og tomatsauce – Hjemmelavet pizza

Den bedste pizzadej og tomatsauce – Hjemmelavet pizza

Den bedste pizzadej og tomatsauce – Hjemmelavet pizza

Opskrift til 2 stk.

Forberedelsestid

2 timer

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den bedste pizzadej og hjemmelavet tomatsovs. En god pizza starter med en god bund og det er præcis hvad denne opskrift giver. Perfekt til en god og lækker aftensmad og så kan man jo toppe med sit yndlings fyld.

Ingrediensliste

Pizzadej

  • 2,5 dl. vand
  • 15 g. gær
  • 3/4 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g. durummel
  • 200 g. hvedemel

Tomatsauce

  • 5 store tomater
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 4 fed hvidløg
  • 1/2 dl. vand
  • 1 tsk. salt
  • 1,5 spsk. sukker
  • 1 ds. tomatpure
  • 1/2 bundt basilikum

Fremgangsmåde

1. Vand måles op i en skål. Herefter røres gær ud.
2. Salt og olivenolie tilsættes.
3. Durummel og hvedemel tilsættes og dejen æltes godt igennem. Hvis du har en røremaskine, så går det rigtig hurtigt. Hvis du ikke har, så kan dejen også sagtens æltes med håndkraft.
4. Dejen dækkes til og hæver i minimum 1-2 timer. Gerne 3-4 timer.
5. Tomatsauce laves. Alle ingredienserne skæres i mindre stykker og det hele kommes i en gryde.
6. Det hele simrer indtil tomaterne er møre. Jo længere tomatsaucen får lov til at simre, jo mere smag udvikler den.
7. Tomatsaucen blendes. Enten i en blender eller med en stavblender. Smag den til med salt/sukker, evt. lidt mere basilikum, hvis den har brug for det. Det er en smagssag.
8. Tænd ovnen på fuld skrue. Så højt, som din ovn kan trække. Vores ovn kan varme op til 275 grader varmluft. Placer en bageplade i ovnen, så den bliver varmet op i ovnen, så fungerer den nemlig som en slags pizzasten.
9.Når pizzadejen er færdig med at hæve, så fordeles der en ordentlig håndfuld durummel på bordet, hvorefter dejen bliver placeret oven i melet. Del din dej i to lige store dele, og form dem med fingrene, så du får lidt tykke kanter. Brug massere at durummel.
10. Når den har den ønskede størrelse, så rystes dejen fri for mel og placeres på et stykke bagepapir.
11. Samme procedure gentages med den anden dej.
12. Smør først dine pizzaer med tomatsauce, herefter ost og til sidst fyld.
13. Tag din bageplade ud, som er blevet rygendes varm i ovnen. Løft herefter din pizza på bagepapiret hen på bagepladen og sæt den herefter ind i ovnen. Bag den i cirka 8-10 min. Hold øje med den. Det er ikke sikkert, at din ovn bager ved samme styrke som vores. Du er ikke i tvivl, når den er færdig.
14. Når pizzaen er bagt færdig, tag den da ud af ovnen og placer den på en bagerist, så den ikke danner kondens.

Bedøm denne ret

Her får du opskriften på den lækker og nem pizzadej til hjemmelavet pizza. Den giver en hel fantastisk bund, som er sprød og saftig. Top den med en hjemmelavet tomatsovs, som du også får opskriften på og så har du en vinder pizza.

Vi elsker at få pizza som fredagsmad eller weekendmad (eller som natmad på vej hjem fra en bytur – dog ikke hjemmelavet) og man bliver bare aldrig træt af pizza. Vi elsker både den snaskede pizza med masser af fyld og den italienske pizza, som har mindre fyld og er knap så fedtet.

Vi elsker at tage til Italien og få inspiration til italienske pizzaer og fyld dertil. Det er nemlig altid sjovt at prøve nogle nye kombinationer. Pizza er bare så nem aftensmad og det er selvom man er 1, 2 eller skal lave mad til mange.

Skriv en kommentar