Dumplings

Dumplings
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på dumplings med fyld af svinekød. Dumplings kan både steges eller dampes og de fyldes ofte med kød og grøntsager.

Ingrediensliste

  • 300 g. hakket svinekød
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 bundt forårsløg
  • 2 cm. frisk ingefær
  • 3 spsk. sojasauce
  • 1 tsk. sesamolie
  • 1 tsk. sukker
  • salt/peber
  • Andet

  • 1 pakke gyozadej
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 spsk. kartoffelmel

Fremgangsmåde

  1. Hak hvidløg og forårsløg fint. Riv ingefær fint.
  2. Bland hakket svinekød med løg, hvidløg, forårsløg, ingefær, sojasauce, sesamolie, sukker samt lidt salt (hold igen med salten, da soja også er salt) og peber.
  3. Rør kartoffelmel op i lidt vand (det skal du bruge til at dyppe fingeren i, når der skal lukkes).
  4. Tag gyoza-papiret. Placer en teske fyld på midten. Fugt kanterne med kartoffelmel-vandet og fold dem. Se evt. denne video her af hvordan man folder dem.
  5. Fold alle dine gyoza dumplings og placer dem på en tallerken, som du får foldet dem.

På pande

  1. Varm en pande op med olie.
  2. Placer alle dine gyoza dumplings med bunden nedad på panden. Lad dem stege ved mellem varme i ca. 3-5 minutter. Tilsæt 1 dl. vand (pas på, det kan godt sprøjte en smule pga. den varme olie). Læg et låg over panden og lad dem dampe under låg i ca. 3-5 minutter.
  3. Lad bunden af dine dumplings blive godt sprød.
  4. Anret dem på et fad. Drys evt. med finthakket forårsløg og sesamfrø.

Dampet

  1. Til at dampe bruger vi en bambuskoger.
  2. Placer dine dumplings på bagepapir (klippet til, så det passer i kogeren) i bambuskogeren. Ofte består den af flere lag.
  3. Læg låg på.
  4. Find en pande frem, som er større end bambuskogeren.
  5. Kom vand på panden og lad det koge op.
  6. Når det koger, så sættes bambuskogeren (med låg på) ned i vandet.
  7. Lad dem nu dampe i 5-8 minutter.
  8. Hvis vandet fordamper, så tilføj mere løbende.
Bedøm denne ret

Opskrift på dumplings

Dumplings er en fælles betegnelse for kogte eller stegte små dejpakker, som fyldes med kød og grøntsager. Det er super lækkert og er samtidig virkelig nemt at lave selv. Det sværeste er selve foldeteknikken, som godt kan tage lidt tid. Men når man har styr på den, så er dumplings det nemmeste at lave. Det kan godt sammenlignes lidt med en forårsrulle, da en forårsrulle også består af dej, som pakkes rundt om kød og grøntsager. De her dumplings laves med en dej, som er lavet på hvedemel og kogende vand. Man kan lave dem selv og det har vi også prøvet. Vi synes dog, at det er langt nemmere blot at købe færdiglavede ‘skins’. De kan købes i et asiatisk supermarked og nogle gange også i større supermarkeder som Føtex, Bilka og Kvickly. De hedder ofte ‘gyoza skins’ eller ‘dumplings skinz’. Noget i den stil. Det kan i hvert fald anbefales at købe dem færdiglavet, da man sparer en del tid og det smagsmæssigt ikke gør den store forskel.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på asiatiske retter her

Dumplings

Hjemmelavet dumpling

Du skal prøve sådan en hjemmelavet dumpling. Vi føler, at det er blevet så moderne at spise dumplings. Vi ser det i hvert fald overalt på Tiktok og Instagram. Det var ikke fremme, da vi var små, så det er først noget, som vi selv har smagt i vores voksne år. Vores børn på 1 og 2 år har dog smagt dem og de er så vilde med dem! Det er nemlig også en rigtig børnevenlig ret efter vores mening. Og som nævnt, så er det slet ikke svært at lave hjemmelavede dumplings, hvis man tager den lette vej og køber dejen færdiglavet. Foldearbejdet kan godt tage noget tid, men det kan faktisk også være en rigtig hyggelig aktivitet, hvis man hjælpes ad.

Hvad man kan servere som tilbehør til dumplings?

Vi har ofte serveret dumplings i suppe. Som fyld i en suppe. Det kunne være en nudelsuppe, hvor vi så tilsætter dem stegte eller dampede. Det er en kæmpe favorit herhjemme! Ellers kan man lave forskellige små retter og lade dem her være én af dem. Så kunne man servere med en asiatisk salat og evt. en anden ting også.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

Skriv en kommentar