Energibarer

Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på nemme, hjemmelavede og sunde energibarer. Er lavet på kun 6 ingredienser og indeholder ikke ingredienser, som ikke kan købes i et normalt supermarked. De kan holde sig på køl i ca. 2 uger, hvis de er pakket godt ind.

Ingrediensliste

 • Bund

 • 175 g. havregryn
 • 100 g. mandler
 • 1,5 spsk. kokosolie
 • 120 g. friske dadler
 • 1 dl. mælk
 • 1 knivspids salt
 • Topping

 • 100 g. 70% mørk chokolade
 • 2 spsk. kokosolie

Fremgangsmåde

 1. Hvis du har en foodprocessor eller en minihakker, så er det helt klart nemmest at lave dem i sådan en.
 2. Put alle ingredienserne i din foodprocessor. Blend det, indtil det hele er en ensartet masse. Hvis du ikke har en foodprocessor, så kan de også sagtens laves i hånden. Hak mandler og dadler rigtig fint. Bland alle ingredienserne sammen med hænderne og ælt det godt sammen, indtil du får en ensartet masse.
 3. Beklæd en form (vi brugte 22 cm x 13 cm) med bagepapir eller husholdningsfilm.
 4. Pres 3/4 dele af blandingen godt ned mod bunden. Den resterende 1/4 gemmer du til at drysse ovenpå.
 5. I en lille gryde smeltes 2 spsk. kokosolie og herefter brækkes chokolade i stykker og det hele smeltes sammen, indtil du har en homogen masse.
 6. Hæld chokoladeblandingen ovenpå bunden.
 7. Fordel resten af din 1/4 af blandingen ovenpå chokoladen.
 8. Sæt det hele i køleskabet i 2-3 timer.
 9. Skær ud i ønskede former. Vi fik 12 ud af en portion.
Bedøm denne ret

Opskrift på energibarer

Lav dine egne sunde energibarer med denne opskrift. De er lavet på kun 6 ingredienser og så er super nemme at lave. De er lavet uden hvid sukker og er i stedet sødet med dadler. De er perfekte, som en sund snack, når lækkersulten rammer sent på eftermiddagen.

De er også gode at spise inden træning, hvis man mangler energi. Vi pakker dem ind individuelt i husholdningsfilm og opbevarer dem i køleskabet. Så er det nemt lige at snuppe én på vej ud af døren, når man skal ned og træne. Man føler sig ikke ulækker eller for mæt efter sådan en, hvilket gør, at de perfekte som en pre workout snack.

LÆS OGSÅ: Smoothiebowl med acai

Energibarer

Sunde müslibarer lavet på kun 6 ingredienser

Det er så nemt at lave disse sunde müslibarer og så kræver det endda kun 6 ingredienser. De mætter samtidig rigtig godt og så kan de nemt holde sig i køleskabet eller fryses ned til senere brug.

Energibarer – Sunde müslibarer lavet på kun 6 ingredienser

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej Ida,

   Desværre ikke, da vi ikke udregner kalorieindhold 🙂 Men du kan prøve at indtaste alle ingredienserne i en app ala MyfitnessPal og så få udregningen. God weekend!

   Knus

Skriv en kommentar