Panna cotta med passionsfrugt

Panna cotta med passionsfrugt
Opskrift til glas Opskrift til 8 glas

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 20 minutter30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på panna cotta med passionsfrugt, hvid chokolade og mynte. En nem påskedessert i glad, som kræver få ingredienser.

Ingrediensliste

  • Panna cotta

  • 3 stk. husblas
  • 1 stk. vaniljestang
  • 6 dl. piskefløde
  • 75 g. sukker
  • Passionsfrugtgele

  • 2,5 dl. appelsinjuice
  • 4 stk. husblas
  • 2 stk. passionsfrugt
  • 30 g. sukker
  • 3 spsk. citronsaft
  • Pynt

  • 4 stk. passionsfrugt
  • 30 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde

  1. Først laves panna cotta.
  2. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
  3. Kog fløde op under omrøring. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland det med sukkeret. Tilsæt det i fløden sammen med bælgen fra vaniljestangen.
  4. Når sukkeret er opløst vrides husblas fri for vand og tilsættes i fløden.
  5. Lad fløden køle lidt af og hæld det derefter på små glas. Stil dem på køl i mindst 2 timer.
  6. Nu skal passionfrugtsgeléen laves klar.
  7. Læg husblas i en skål med koldt vand.
  8. Varm appelsinjuice, citronsaft og sukker op i en gryde.
  9. Når juicen er varm tages den af blusset. Riv husblas for vand kom det herefter i juicen. Rør godt rundt, så det smelter.
  10. Skrab indholdet af to passionsfrugt i blandingen og rør godt rundt.
  11. Du kan nu vælge at si blandingen, så det bliver en ensartet gelé eller du kan lade den være med passionsfrugtskernene i.
  12. Lad blandingen køle lidt ned.
  13. Hæld nu passionsfrugtsgeléen ovenpå panna cottaen og stil dem tilbage på køl i mindst 1 time.
  14. Pyntes inden servering med passionsfrugt og evt. citronmelisse.
Bedøm denne ret

Opskrift på panna cotta med passionsfrugt

Her får du opskriften på panna cotta med passionsfrugt. Her har vi lavet en rigtig lækker panna cotta med en frisk passionsfrugtsgele. Dertil har vi toppet den med knas i form af hvid chokolade og et par mynteblade. Den tropiske passionsfrugt er en helt vildt lækker og let syrlig frugt, som vi mener går rigtig godt hånd i hånd med en sød dessert. Så hvis man er til en blanding af det syrlige fra frugten og det søde fra buddingen, er panna cotta altså lige noget for dig.

Panna cotta med passionsfrugt

Panna cotta dessert

Panna cotta er stor favorit hos os, da det er nemt at lave og vores gæster altid er vilde med det. Denne opskrift går sig helt perfekt til påske tapas bordet, som påskedessert eller bare som en dessert til for eksempel nytår.

Det dejlige ved panna cotta er, at det er en dessert som kan laves i god tid. Den cremede budding og den ønskede gele skal blot laves og fordeles i små glas eller skåle. Dernæst skal desserten bare sætte på køl indtil det er størknet og skal anrettes og serveres. Her kan du anrette med chokolade, nødder, bær eller mynteblade, som er noget af det vi gør mest brug af. Det er helt op til en selv og hvad man synes kunne være lækkert!

LÆS OGSÅ: Panna cotta med mango

Panna cotta med passionsfrugt Panna cotta med passionsfrugt

Hvad er panna cotta?
Panna cotta er en italiensk dessert som primært består af fløde og sukker opvarmet i en gryde med husblas. Hertil serveres desserten typisk med en form for gele ovenpå. Det kan for eksempel være en gele af nogle søde og syrlige frugter, såsom kirsebær, passionsfrugt, hindbær, mango eller rabarber.

Opbevaring og holdbarhed på panna cotta
Hvis al desserten ikke bliver spist eller du blot ønsker at lave desserten i rigtig god tid, kan din panna cotta sagtens fryses ned. På køl kan din panna cotta holde sig i 2-3 dage. Derfor kan den sagtens laves dagen før også.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar