Farseret blomkål Farseret blomkål Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på farseret blomkål. Små lækre farsbrød med blomkål svøbt i bacon. En super idé til aftensmaden. Ingrediensliste 0,5 stk. blomkål 500 g. hakket svinekød 1 stk. løg 1 stk. æg 1 dl. mælk 4 spsk. hvedemel salt/peber 2 pk. bacon i skiver Fremgangsmåde Pil løg og riv det på et rivejern. Rør hakket kød sammen med salt. Rør det godt sammen. Vi rører farsen på røremaskine og bruger “K-spaden”. Men du kan sagtens røre den sammen med hænderne. Tilsæt herefter løg, æg, mælk, hvedemel, salt (hold lidt igen med salt, da der også kommer bacon rundt om som også er saltet) og lidt peber. Pluk blomkål i mindre buketter. Gør en bageplade klar med bagepapir. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Tag et stykke blomkål. Kom fars rundt om og placer på bagepladen. Klip bacon over på midten. Fordel bacon ovenpå, så det ligner et lille farsbrød. Vi brugte to halve stykker til hver farsklump. Sådan fortsætter du til du har brugt alt farsen. Bag de små farsbrød i den forvarmet ovn i ca. 25-30 minutter til bacon er gyldent. Tag ud af ovnen og server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på farseret blomkål Farseret blomkål her lavet i en mini udgave som små farsbrød. De er så lækre og nemme at lave! Det er blot en frikadellefars, som er rørt op. Så er den lagt rundt om blomkål og så lagt på en bageplade. Til sidst er der lagt stykker af bacon ovenpå og så bages det hele i ovnen. De bages i cirka 30 minutter og i den tid passer de sig selv. I mellemtiden kan du lave tilbehør, rydde op eller dække bord. Vi elsker sådan noget mad, som passer sig selv i ovnen. Normalvis laver man vist farseret blomkål ud af et helt blomkål, men vi synes, at det er nemmere sådan her. Så er de også mere portionsopdelt og de skal ikke have så lang tid i ovnen. Baconen er klippet over på midten, så der bruges et enkelt stykke til hver blomkålspakke. Nu har vi lavet det med blomkål her, men man kan jo også sagtens lave det med broccoli i stedet. LÆS OGSÅ: Find alle vores aftenmadsretter her Indbagt blomkål Det her er en nem opskrift på indbagt blomkål. Vi har lavet det som små indbagte blomkål, men du kan også lave det ud af et helt stort et. Så er fremgangsmåden egentlig den samme, men det skal have lidt længere tid i ovnen. Det er bare en nem måde at få noget blomkål ind i hverdagen på. Den her omgang indbagt blomkål er i hvert fald hurtigt blevet et hit. Farsbrød med blomkål og bacon Det er jo i princippet blot et lille farsbrød, hvor der er lagt et stykke blomkål indeni. Vi synes det er en super nem måde at få lidt ekstra grønt ind i kosten uden, at det som sådan har den store betydning. Blomkålen bliver også bagt, så du får et lækkert stykke blomkål, hvor der stadig er lidt bid i. Vi elsker blomkål, så den her ret er virkelig hurtigt blevet en favorit hos os. Så er man også fri for at skulle koge blomkål ved siden af. Total win-win! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.