Farseret blomkål

Farseret blomkål
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på farseret blomkål. Små lækre farsbrød med blomkål svøbt i bacon. En super idé til aftensmaden.

Ingrediensliste

  • 0,5 stk. blomkål
  • 500 g. hakket svinekød
  • 1 stk. løg
  • 1 stk. æg
  • 1 dl. mælk
  • 4 spsk. hvedemel
  • salt/peber
  • 2 pk. bacon i skiver

Fremgangsmåde

  1. Pil løg og riv det på et rivejern.
  2. Rør hakket kød sammen med salt. Rør det godt sammen. Vi rører farsen på røremaskine og bruger “K-spaden”. Men du kan sagtens røre den sammen med hænderne.
  3. Tilsæt herefter løg, æg, mælk, hvedemel, salt (hold lidt igen med salt, da der også kommer bacon rundt om som også er saltet) og lidt peber.
  4. Pluk blomkål i mindre buketter.
  5. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Tag et stykke blomkål. Kom fars rundt om og placer på bagepladen. Klip bacon over på midten. Fordel bacon ovenpå, så det ligner et lille farsbrød. Vi brugte to halve stykker til hver farsklump.
  8. Sådan fortsætter du til du har brugt alt farsen.
  9. Bag de små farsbrød i den forvarmet ovn i ca. 25-30 minutter til bacon er gyldent.
  10. Tag ud af ovnen og server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på farseret blomkål

Farseret blomkål her lavet i en mini udgave som små farsbrød. De er så lækre og nemme at lave! Det er blot en frikadellefars, som er rørt op. Så er den lagt rundt om blomkål og så lagt på en bageplade. Til sidst er der lagt stykker af bacon ovenpå og så bages det hele i ovnen. De bages i cirka 30 minutter og i den tid passer de sig selv. I mellemtiden kan du lave tilbehør, rydde op eller dække bord. Vi elsker sådan noget mad, som passer sig selv i ovnen.

Normalvis laver man vist farseret blomkål ud af et helt blomkål, men vi synes, at det er nemmere sådan her. Så er de også mere portionsopdelt og de skal ikke have så lang tid i ovnen. Baconen er klippet over på midten, så der bruges et enkelt stykke til hver blomkålspakke. Nu har vi lavet det med blomkål her, men man kan jo også sagtens lave det med broccoli i stedet.

LÆS OGSÅ: Find alle vores aftenmadsretter her

Farseret blomkål

Farsbrød med blomkål og bacon

Det er jo i princippet blot et lille farsbrød, hvor der er lagt et stykke blomkål indeni. Vi synes det er en super nem måde at få lidt ekstra grønt ind i kosten uden, at det som sådan har den store betydning. Blomkålen bliver også bagt, så du får et lækkert stykke blomkål, hvor der stadig er lidt bid i. Vi elsker blomkål, så den her ret er virkelig hurtigt blevet en favorit hos os. Så er man også fri for at skulle koge blomkål ved siden af. Total win-win!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar