Fastelavnsbollebradepandekage Fastelavnsbollebradepandekage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 12 personer Forberedelsestid 2 timer Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 2 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på fastelavnsbollebradepandekage. Fastelavnsboller bagt som en bradepandekage, så bliver det da ikke nemmere! Med masser af creme. Ingrediensliste Dej 2 dl. mælk 50 g. gær 1 tsk. salt 1 stk. æg 2 spsk. sukker 100 g. smør 500 g. hvedemel Creme 3 stk. æggeblomme 30 g. majsstivelse 3 tsk. vaniljesukker 50 g. sukker 3,75 dl. mælk Andet 100 g. flormelis 2 spsk. bagekakao vand Fremgangsmåde Start med at lave din creme, så den kan nå at køle ned inden bollerne skal formes. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en gryde. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk. Pisk det godt sammen. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen. Hæld den over i en skål. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen). Sæt cremen på køl. Tag smør ud af køleskabet, så det kan blive blødt. Lun mælken, så det bliver lillefingervarmt. Det må endelig ikke være for varmt, da det så dræber gæren. Rør gær ud i mælken. Tilsæt sammenpisket æg, salt, sukker og blødt smør. Tilsæt til sidst hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være lidt klistret, men stadig slippe skålen. Sæt den til hævning et lunt sted i 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud, så den passer til en bradepande. Læg et stykke bagepapir i bradepanden og kom herefter dejen over på bagepapiret. Læg et viskestykke over og lad dejen efterhæve i 30-45 minutter. Tag et glas og lav fordybninger i dejen med bunden af glasset (se evt. billeder længere nede). Kom creme i fordybningerne. Pensl dejen med et sammenpisket æg. Bag hele kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn (over- og undervarme) i ca. 20-25 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 15 minutter. Tag bradepanden ud. Lad kagen køle af. Rør glasur sammen af flormelis, bagekakao og vand. Juster tykkelsen med enten mere vand eller mere flormelis til du har en tyk glasur. Fordel glasuren rundt om hullerne med creme. Server kagen med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på fastelavnsbollebradepandekage Her får du simpelthen opskriften på en fastelavnsbollebradepandekage med creme og glasur. Og det er også lige gået op for os, at det faktisk er et virkelig langt ord – så skal der vindes i scrabble, så er det altså det her ord, som du skal gå efter! Hvis du ikke har tålmodigheden til almindelige fastelavnsboller eller hvis du skal bage til mange, så kan vi altså varmt anbefale den her bradepandekage. Vi har brugt vores fastelavnsbolledej, som så er rullet ud og lagt i en bradepande. Efter dejen har hævet, så er der lavet fordybninger til cremen. Kagen bages og efter kommer der glasur på. Så bliver det da ikke nemmere! Sådan en fastelavnsbradepandekage er som sagt perfekt, hvis der skal bages til mange. Så skærer man egentlig blot et stykke ud, så man får creme og glasur på. Du kan også komme syltetøj eller nutella ned i fordybningen sammen med cremen, hvis du gerne vil gøre den lidt ekstra luksuriøs. LÆS OGSÅ: Bradepandekager Fastelavnsbradepandekage Vi kan egentlig også blot kalde den for en fastelavnsbradepandekage. Og en af de bedste af slagsen! Selve cremen er også hjemmelavet, men du kan også sagtens bruge en færdigkøbt (bagefast) creme. Meget vigtigt, at den er bagefast! Sådan en kage her er et perfekt weekendprojekt og er perfekt som kollegakage eller hvis der skal bages til skolen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Glæder mig til at høre hvor stor formen er, for den for i har brugt, ligner det store Eva trio fad. Vh Lonnie Svar
Hej Lonnie, Vi har brugt en sølv bradepande, som er lige så stor som en almindelig bradepande, som passer til en alm. ovn 🙂 Kh Svar
Hej Cathrine, Så anbefaler vi de almindelige lukkede fastelavnsboller. Denne kage er bedst nybagt 🙂 Kh Svar
Hej 😊 Jeg vil at prøve at gøre kagen klar til bagning aftenen før jeg skal bruge den. Tænker i ikke godt at jeg kan gøre den klar helt op til at der også er fyldt creme i og den så står på køl og bliver bagt dagen efter? Bedste hilsner fra Karina Svar
Det havde været rart hvis I skrev målene på bradepanden, da der findes forskellige mål på ovnene 😊 Svar