Fastelavnsboller med havtorn og hindbær

Fastelavnsboller med havtorn og hindbær
Opskrift til stk. Opskrift til 4 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Opskrift på lækre fastelavnsboller med havtorn og hindbær. Wiener-fastelavnsboller, som er fyldt med mascarponecreme og kompot.

Ingrediensliste

  • Fastelavnsboller

  • 1 pk. bake-off fastelavnsboller
  • Havtornkompot

  • 100 g. frossen havtorn
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. vand
  • 1 tsk. majsstivelse
  • Hindbærkompot

  • 100 g. frosne hindbær
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. vand
  • Mascarponecreme

  • 100 g. mascarpone
  • 2 dl. piskefløde
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Hindbærstøv

  • 3 spsk. frysetørret hindbær

Fremgangsmåde

  1. Kog frosne havtorn op i en gryde sammen med sukker og vand. Vend det godt rundt undervejs.
  2. Når havtorn er kogt ud, så sies det hele over en trådsi. Hæld herefter siruppen, der er tilbage, tilbage i gryden. Rør majsstivelse op med lidt vand. Kom det i siruppen og lad den koge op, så den tykner en smule. Tag den herefter af varmen (den vil også tykne mere, når den stivner). Sæt den på køl, så den bliver helt kold.
  3. Kog hindbær op i en gryde sammen med sukker og vand. Vend det godt rundt undervejs.
  4. Når hindbær er kogt ud og du har en fast kompot, så tages gryden af varmen. Hæld kompotten over i en skål og sæt på køl, så den bliver helt kold.
  5. Bag fastelavnsbollerne efter pakkens anvisning.
  6. Lad dem køle helt af.
  7. Imens de køler af, så laver du mascarponecremen.
  8. Kom alle ingredienserne op i en skål. Pisk det sammen med en elpisker til du har en fast og luftig creme. Kom den over i en sprøjtepose.
  9. Skær de afkølede fastelavnsboller over og tag “låget” af.
  10. Fyld cremen i langs kanten hele vejen rundt på bunden (så der er et hul i midten, hvor du kan komme kompotterne i).
  11. Rør havtornkompot og hindbærkompot igennem. Fordel herefter 1-2 tsk. af hver slags i hullet på underbollen.
  12. Top med overbollen.
  13. Blend frysetørrede hindbær i en minihakker eller kom den i en plastikpose og knus dem med en kagerulle.
  14. Kom pulveret over i en trådsi og drys det over fastelavnsbollerne.
  15. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på fastelavnsboller med havtorn og hindbær

Lækre og anderledes fastelavnsboller med havtorn og hindbær. Vi har efterhånden lavet en del opskrifter, hvor vi pifter almindelige bake-off fastelavnsboller op. Det er en nem måde at lave nogle luksuriøse og lækre boller på, som ikke kræver det store. Her op til fastelavn får stort set alle supermarkeder bake-off fastelavnsboller i sortimentet. Det er lidt forskelligt hvad mærke de har, så kig blot i fryseren eller spørg efter dem.

De her fastelavnsboller er i forvejen fyldt med creme. Derudover har vi fyldt dem med hindbærkompot og havtornkompot samt en lækker og cremet mascarponecreme. Det er simpelthen den mest fantastiske kombination, hvor man kombinerer det søde og det syrlige.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på fastelavnsboller

Fastelavnsboller med havtorn og hindbær

Luksus fastelavnsboller med mascarpone

Det her er en rigtig luksusudgave af en fastelavnsbolle. Vi elsker, at der nærmest er gået sport i at udvikle forskellige og nyfortolkninger af fastelavnsboller. Dem her er en rigtig luksusudgave. Og kombinationen af havtorn og hindbær er du nødt til at smage! Det er simpelthen en mundfuld af himlen. Wow det smager så godt! Prikken over i’et er mascarponecremen. Det bliver lige en tand ekstra lækkert, når man kommer lidt mascarpone i cremen fremfor bare at bruge piskefløde. Så hvis du ikke har prøvet det endnu, så har du noget til gode.

Hvad kan jeg lave dagen før?

Kompotterne kan sagtens laves i god tid. Du kan også lave en større portion og så opbevare det på køl, så kan du endnu hurtigere lige bikse sådan en omgang her sammen. Vi skal holde en lille fastelavnsfest her næste weekend og der planlægger vi at lave de her kompotter i god tid, så man ikke skal lave så meget på selve dagen.

Fastelavnsboller med havtorn og hindbær

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar