Ferskenkompot med æble

Ferskenkompot med æble
Opskrift til serveringer Opskrift til 20 serveringer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på ferskenkompot med æble, som kan bruges som fyld i burger, wraps eller som en chutney som tilbehør til gryderetter.

Ingrediensliste

  • 3 stk. fersken
  • 1 stk. æble
  • 1 stk. løg
  • 1 stk. frisk chili
  • 0,2 bundt frisk timian
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 3 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. Halver fersken og fjern stenen. Skær fersken, æble, løg og chili i tern.
  2. Opvarm lidt olie i en gryde og kom fersken, æble, løg, timian, chili og svits af kort.
  3. Dernæst tilsættes sukker, hvidvinseddike og lidt vand. Bring det i kog og skru herefter lidt. ned.
  4. Lad det simre i 10-15 minutter til det hele koger en smule sammen.
  5. Du kan vælge at lade den være grov eller du kan blende den med en stavblender.
  6. Lad kompotten køle af og kom den så i en lufttæt beholder.
  7. Opbevar i køleskabet.

Opskrift på ferskenkompot med æble

En nem og lækker ferskenkompot med æble. Den her smagfulde kompot brugte vi som fyld i de her sliders med and. Kompotten bliver sådan lidt chutney agtig og den er god at bruge som fyld i burger, wraps eller som tilbehør til gryderetter. Den har den der gode kombination af det søde, det syrlige og det stærke. Den er derfor en god makker til de lune gryderetter. Den er nem at lave og bliver lavet med fersken, æbler og lidt chili.

Vi har altid været vilde med en god chutney. I stedet for kun at bruge den som tilbehør til gryderetter, så smager den altså også skønt i en slider. Vi lavede, som nævnt, en slider med and, den her kompot, aioli og spinat. Det kan give det der ekstra til sådan en ret.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med fersken her

Ferskenkompot med æble

Kompot af fersken

En nem kompot af fersken. Brug gerne ferskener, som er godt modne, så får du det bedste resultat, da de modne indeholder masser af smag og så er de også nemmere at koge sammen til en kompot. Kan du ikke få fat i fersken, så kan du også erstatte med nektariner. Det er en god og frisk kompot, hvor du også selv kan styre hvor stærk den skal være. Vi kan godt lide, at den bider lidt på tungen, men uden at blive alt for stærk.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar