Figencrumble

Figencrumble
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedningstid

20 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

En lækker og nem figencrumble med figner. En god dessert med figen, som er let at lave. Server med creme fraiche eller is til.

Ingrediensliste

  • Figenbund

  • 500 g. figen
  • 100 g. sukker
  • Crumble

  • 150 g. smør
  • 140 g. hvedemel
  • 200 g. marcipan
  • 60 g. havregryn
  • 140 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 0,5 tsk. stødt kardemomme
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Skyl figner og skær dem i kvarte.
  3. Bland figner med sukker og lad det stå og trække, imens du forbereder crumbledejen.
  4. Bland alle ingredienserne til crumbledejen i en skål. Smuldr det sammen med hænderne. Jo længere du ælter, jo mere vil den samle sig, da smørret bliver blødgjort med varmen fra dine hænder. Du skal ikke have en sammenhængende dej, men nærmere smulder, hvor alle ingredienserne er godt fordelt.
  5. Fordel figner i bunden af et tærtefad eller stegefad på ca. 26-28 cm.
  6. Fordel herefter din crumbledej ovenpå.
  7. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 30-40 minutter (hvis du ikke bruger et porcelænsfad, så kan det være, at det går hurtigere). Hold øje med den efter 25 minutter. Det er ikke sikkert, at din ovn varmer ligesom vores.
  8. Den skal være gylden og sprød på toppen.
  9. Tag din crumble ud af ovnen og lad den køle en smule af.
  10. Server med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Opskrift på figencrumble

Har du overskud af figner, så lav en lækker figencrumble. Der er intet som en lun crumblekage med en klat creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Det må være en af vores yndlingskager her i efteråret, når der ikke længere er lækre sommerbær i sæson. Så elsker vi altså sådan en kage som denne, hvor man får det søde fra fignerne og har en sprød crumbledej med marcipan i. Mums, siger vi bare. Men har du lavet crumblekage med figen før? Det er faktisk så lækkert og helt genialt, hvis nu du er heldig at have figentræ i haven eller drivhuset.

Vi stod lige med en rest figner tilbage og vidste ikke hvad vi skulle bruge dem til. Og er man i tvivl, så skal man altid lave det til kage i en eller anden form. Det blev derfor til den her lækre og sprøde figencrumble, som smagte helt fantastisk.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med figner her

Figencrumble

Figen dessert

Det er en nem og hurtig figen dessert, som ikke kræver mange ingredienser. Vi kan godt lide en crumble med marcipan, så det bruger vi altid. Man kan dog også sagtens lave crumble uden marcipan og dermed få en billigere kage. Vi ved nemlig godt, at marcipanpriserne er stukket en smule af.

Ikke desto mindre, så er det en god og nem dessert med figner. Figner kan bruges til så mange ting. De kan spises, som de er, men de er altså også formidable i salater, desserter som denne og meget mere. Lad kun fantasien sætte grænser med figner.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar