Opskrifter på crumble kage. Måske du kalder den smuldrekage. Du finder crumble med havregryn, med marcipan, med mandler osv. Og så har vi selvfølgelig de klassiske opskrifter som rabarbercrumble, æblecrumble osv. Spis din crumble med creme fraiche, skyr eller is til. Det er en nem og lækker dessert, som man sagtens kan gøre klar på forhånd.

Crumble kage opskrifter

Her finder du en samlet oversigt over alle vores crumble kage opskrifter. Man kan lave så mange dejlige og nemme crumblekager, som er perfekt som dessert eller eftermiddagskage. Det er sådan en nem kage, som ikke kræver de store færdigheder i køkkenet. Det er sådan en kage, hvor alle kan være med. Den kan laves med stort set alle frugter og bær. I vores øjne er det en meget undervurderet kage.

Crumble til is

Vi serverer altid vores crumble til is, creme fraiche eller flødeskum. Vores favorit må nok være at servere smuldrekage med is til. Det er den absolut bedste kombination. Sådan en lun crumble med en god vaniljeis til. Det er ofte det simple, som er bedst! Og ja, det skal altså være vaniljeis, hvis du spørger os. Det passer bare godt med den kolde vaniljeis til den sprøde crumble.

Smuldrekager

Crumblekagen kaldes også for smuldrekage. Det er igen samme problematik, som vi har med muffins og cupcakes. Hvad hedder det egentlig? Fordi på dansk vil man jo kalde det for en smuldrekage og på engelsk hedder det en crumble. Men altså uanset hvad du kalder det, så finder du her alle vores bedste opskrifter på smuldrekager i alle afskygninger. Der er nogle med frugter og nogle med bær. Nogle med chokolade og nogle med marcipan. Det er også det fede ved den her kage. Man kan nemlig variere den efter hvad man lige har i skabene. Har man en rest marcipan, så bare i med den. Har man en rest chokolade, så kom den i.

Smuldrekage til dessert

Vi serverer ofte smuldre til dessert. Den er god, når den serveres lun fra ovnen og som sagt med enten is, creme fraiche eller flødeskum til. Det er sådan en dessert, som passer godt til sådan et afslappet selskab. Hvis man har familien på besøg eller nogle af sine gode venner. Er det et finere middagsselskab, så kan den selvfølgelig også stadig serveres, men personligt ville vi nok gå med noget andet så.

Smuldrekage med marcipan

I mange af vores smuldrekager er der marcipan i. Smuldrekage med marcipan er nok en af favoritterne hos os. Men vi elsker også marcipan! Er man ikke så meget til marcipan, så kan det også sagtens udelades. Du får stadig en virkelig god og lækker crumble.

Hvordan laver men crumbledej?

Crumbledej er en af de nemmeste deje at lave. Alt kommes nemlig i en skål og så smuldres det blot sammen. Deraf navnet smuldrekage eller crumblekage. Det er så nemt og kan virkelig hurtigt bikses sammen. Måske også derfor, at det er en af vores yndlingskager og en undervurderet kage.

Kan jeg lave crumble dagen før?

Vi vil altid anbefale at bage crumblekagen på dagen, da den er bedst, når den er nylavet. Men hvis du eksempelvis laver æblecrumble, så kan du gøre æblerne klar og selve crumbledejen klar. Så skal du blot samle den i et fad og så bage den. Æblerne lægges i lidt citronvand, så de ikke bliver brune.