Foccacia sandwich med stracciatella

Italiensk sandwich med stracciatella
Opskrift til person Opskrift til 1 person

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en italiensk foccacia sandwich med straciatella, parmaskinke og pesto. En lækker hjemmelavet sandwich med foccacia.

Ingrediensliste

  • 0,5 stk. foccaciabrød
  • 1 håndfuld cherrytomater
  • 60 g. parmaskinke
  • 2 spsk. grøn pesto
  • 60 g. frisk mozzarella
  • 3 spsk. piskefløde
  • 0,5 håndfuld rucola
  • 0,1 bundt frisk basilikum
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Start med straciatellaosten. Riv mozzarella i små stykker.
  2. Hæld fløde på og rør rundt.
  3. Sæt skålen på køl og lad den stå i cirka 30-60 minutter.
  4. Halver cherrytomater og skyl rucola samt basilikum.
  5. Skær brød (lun det evt., hvis det ikke er friskbagt) og smør med pesto.
  6. Kom rucola, parmaskinke, cherrytomater, basilikum og straciatellaosten i.
  7. Spis med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på foccacia sandwich med stracciatella

Den lækreste foccacia sandwich med straciatella, parmaskinke, pesto og tomater. Har du været i Italien denne sommer, så er der stor sandsynlighed for, at du er stødt på disse! De er også blevet et kæmpe hit på både Tiktok og Instagram og med god grund. Det er nemlig den absolut lækreste sandwich, som laves i et foccaciabrød. Bag selv dit foccacia eller køb et godt et til formålet. Det gode ved foccacia er nemlig, at det er super svampet. Det er derfor faktisk det oplagte sandwichbrød, hvis du ikke gider noget, som er alt for tørt.

Den her er smurt med grøn pesto og så har vi lavet hjemmelavet stracciatella-ost. Det er nemlig nemt at lave selv og det er så godt i sandwich. Derudover er den fyldt med parmaskinke, små cherrytomater og lidt frisk basilikum. Den vildeste kombination, som vi også har fået i Italien.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på lækre sandwiches her

Italiensk sandwich med stracciatella

Sandwich med parmaskinke

Sådan en foccacia sandwich med stracciatella og en god parmaskinke og noget godt smørelse går man aldrig galt i byen med. Det er noget, som vi kunne spise hver eneste dag til frokost. Måske i forskellige smagskombinationer, men vi bliver godt nok aldrig trætte af en sandwich lavet med foccacia. Det er godt til frokost og aftensmad. Man kan også lave det som saml-selv aftensmad, hvor man bare kommer fyldet op i skåle og evt. spæder til med lidt ekstra muligheder. Så kan man selv samle sin sandwich. Sådan noget aftensmad plejer i hvert fald altid at være et hit hjemme hos os.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar