Der er ikke noget som en lækker sandwich til frokost eller madpakken. Man kan lave så mange lækre og nemme variationer af sandwich. Her finder du sandwich opskrift på både rugbrødssandwich, panini sandwich, toast og bagels. Det er én af de nemmeste ideer til frokost eller madpakke, hvis det skal være hurtigt, nemt og lækkert.

Inspiration til en nem og lækker sandwich

En sandwich er en nem måde at lave en lækker frokost, madpakke eller måske picnic på. Sandwichbrød kan bruges til al verden og koster ikke særlig meget. I vores madunivers finder du et utal af sandwich opskrifter. Vi har alt fra clubsandwich og toast i almindelig sandwichbrød til panini og bagels opskrifter samlet på vores side.

For at lave en lækker sandwich behøver du ikke investere i dyre køkkenmaskiner såsom paninijern eller toaster. Har du allerede en toastmaskine derhjemme, så kan den selvfølgelig godt bruges og ellers kan en sandwich også laves i ovnen eller nydes kold. Mange sandwich typer med f.eks. kylling, laks eller æggesalat nydes ofte kolde og med en god clubsandwich dressing og salat i stedet for den traditionelle sandwich med skinke og smeltet ost.

Sandwich opskrift

Sandwich kan laves på så mange forskellige måder. Det behøves slet ikke at være den klassiske sandwich med mayonnaise, grønt og noget kød af en art. Vi pifter dem gerne op med eksempelvis syltede rødløg, en hjemmelavet dressing eller noget tredje. Det er én af vores yndlings frokoster, når det skal være nemt eller når det skal med på farten.

Inspiration til bagels fyld

Før vi helt når til fyldet i din bagel, så har vi også opskrifter på lækre hjemmelavet bagels, hvor du kan sætte dit eget præg på dem. Det kan for eksempel være, at det skal være chilli cheese bagels, grove eller bare helt almindelige bagels. Uanset, hvad så er det både nemt og sjovt at lave egne bagels og så smager en nybagt bagel med tunsalat bare lidt bedre end alt andet.

Bagels er med andre ord, et andet slags sandwichbrød og kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan komme i og hvad de skal bruges til. Bagels er mere fyldige end hvad almindelig toastbrød er, og er derfor oplagt at bruge, når der laves sandwich til madpakken. I vores madunivers finder du opskrifter på både bagels og forskellige slags fyld der passer til dig og det du har lyst til.

Kan sandwich smøres dagen før?

Ja, det kan den sagtens. Vær dog opmærksom på, hvis dit fyld er meget vådt. Så ville vi vente med at smøre til på dagen. Hvis man putter agurk og tomat i, så afgiver de også væske, som kan gøre din sandwich våd. Så vurder hvilket fyld der skal i.

Hvor mange sandwich pr. person?

Det kommer an på størrelsen og om den skal spises til frokost eller aftensmad. Hvis det er en normal størrelse, så vil vi sige ca. 1-2 pr. mand.

Hvordan opbevarer man bedst en sandwich?

Hvis der er pålæg eller mælkeprodukter i, så skal den opbevares på køl.