Forloren skildpadde

Forloren skildpadde
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

2 timer og 15 minutter

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet forloren skildpadde. Lavet med oksebov, frikadeller og fiskefrikadeller samt et smilende æg.

Ingrediensliste

  • Oksebov

  • 700 g. oksebov
  • 1 stk. porre
  • 4 stk. gulerod
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 0,5 stk. knoldselleri
  • 1 tsk. peberkorn
  • 3 stk. laurbærblade
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1 liter vand
  • Frikadeller

  • 400 g. hakket svinekød
  • 1 stk. løg
  • 1 stk. æg
  • 0,25 dl. mælk
  • 2 spsk. hvedemel
  • salt/peber
  • raps- eller solsikkeolie
  • Fiskefrikadeller

  • 400 g. hakket fiskefars
  • 0,5 bundt purløg
  • 2 tsk. citronsaft
  • salt/peber
  • raps- eller solsikkeolie
  • Sauce

  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1,5 tsk. paprika
  • 40 g. tomatpure
  • 0,5 dl. cognac
  • 1 dl. sherry
  • 8 dl. suppe fra oksebov
  • 1 stk. økologisk citron
  • 2 spsk. sovsekulør
  • 4 stk. æg
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 1 stk. ciabatta
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl grøntsager.
  2. Snit gulerødder, hvidløg, løg og porre fint.
  3. Skræl knoldselleri og snit groft.
  4. Find en suppegryde og kom oksebov, grøntsager, peberkorn, bouillonterning i og dæk med vand.
  5. Bring det i kog og lad det simre. De første 15 minutter skummer det og det skal siges fra med en ske.
  6. Herefter sættes varmen på lav-mellem varme og suppen skal simre i 2 timer eller indtil okseboven er mør. Tilsæt ekstra vand løbende.
  7. Nu til frikadeller. Riv løg fint og bland i en skål med hakket svinekød, hvedemel, mælk, æg, salt og peber. Rør det godt til du har en ensartet fars.
  8. Sæt farsen på køl i en halv times tid og steg herefter små frikadeller i en blanding af olie og smør.
  9. Skyl og snit purløg fint og bland i en skål sammen med fiskefars, citronsaft, salt og peber. Rør fiskefarsen godt.
  10. Steg små fiskefrikadeller i en blanding af olie og smør på en pande.
  11. Når okseboven er mør tages den op af suppen og ligges i pres (fx. mellem 2 spækbrætter).
  12. Sigt væden fra grøntsagerne og dem den til saucen.
  13. Find en gryde og smelt smør heri.
  14. Kom mel i og pisk godt sammen.
  15. Tilsæt herefter paprika og pisk sammen.
  16. Hæld cognac og sherry i og pisk videre.
  17. Dernæst kommes tomatpure i.
  18. Nu hældes suppen fra okseboven i lidt efter lidt, imens der piskes.
  19. Når sovsen er tyknet og konsistensen er som ønsket smages der til med salt, peber, citronskal og citronsaft.
  20. Skær eller riv boven i passende stykker.
  21. Kom herefter fiskeboller, frikadeller og bov i saucen.
  22. Lun ciabattabrød og kog smilende æg (cirka 6-7 min.) og server hertil.
  23. Drys med persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på forloren skildpadde

Sådan en omgang forloren skildpadde kræver en del forberedelse, men er det hele værd, når du først står med slutresultatet. Det er en ret, som har de fineste smagskombinationer, men den indeholder også mange elementer. Det er gammeldags mad, når det er bedst. Forloren skildpadde er inspireret af en ægte skildpadderagout, tilbage fra dengang, hvor skildpadden ikke var et fredet dyr. Den laves med bov, små frikadeller af svinekød samt fiskeboller. Vi håber ikke, at du bliver alt for forpustet af at se ingredienslisten. Fordi lige til den her opskrift, så er den altså ret lang. Men hvis man vil lave det hele fra bunden, så er den desværre nødt til at være lang. Man kan selvfølgelig tage nogle smutveje og købe enten frikadeller eller fiskeboller færdiglavet. Så kan du allerede der springe ret mange trin over.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på lækre gryderetter her

Forloren skildpadde

Det er dejlig efterårsmad eller vintermad til de kølige dage, hvor man mest af alt har lyst til at varme sig på en varm gryderet med noget godt brød til. Det er sådan en ret, som deler vandene, men hvis du serverer det for en, som elsker det, så vil den uden tvivl falde i god jord. Sådan en helt hjemmelavet udgave. Så bliver det jo ikke bedre.

Forloren skildpadde

Gryderet med oksebov

Det er en gryderet med oksebov. Derudover tilsættes også små frikadeller og fiskefrikadeller. Selve saucen er lavet på cognac, sherry og fonden fra okseboven. Altså du får simpelthen den mest smagfulde ret og den lækreste sauce. Man kunne også bare lave gryderetten med oksebov og så udelade frikadeller og fiskeboller. Så er det ikke forloren skildpadde, men til gengæld en rigtig lækker gryderet med oksebov.

Forloren skildpadde

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

  1. Åååhhh det lavede jeg ofte førhen. Det smager himmelsk. For en del år siden kunne jeg bestille ved bageren en butterdejs skildpadde med hul i ryggen til at servere herligheden i. Så var det helt fuldendt.
    Mange hilsner Anna Årup Millgaard

Skriv en kommentar