Frikadeller i airfryer

Frikadeller i airfryer
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på fedtfattige frikadeller i airfryere. Bagte, klassiske frikadeller, som er så gode til aftensmad eller i madpakken.

Ingrediensliste

 • 500 g. hakket svinekød
 • 1 stk. løg
 • 1 stk. æg
 • 1 dl. mælk
 • 4 spsk. hvedemel
 • 1 tsk. salt
 • peber

Fremgangsmåde

 1. Pil løg og riv det på et rivejern eller hak det fint med en kniv.
 2. Rør hakket kød sammen med salt og peber. Vi rører farsen på røremaskine. Men du kan sagtens røre den sammen med hænderne.
 3. Tilsæt herefter løg, æg, mælk og hvedemel.
 4. Sæt herefter farsen på køl i 30 min.
 5. Farsen formes til frikadeller. Et godt tip er at bruge en ske, som dyppes i vand imellem hver frikadelle. Form frikadellen mellem skeen og din håndflade. Placer frikadellerne i kurven til din airfryer.
 6. Spray eller pensl frikadellerne med lidt olie eller smeltet smør.
 7. Bag frikadellerne i din airfryer ved 190 grader i 15-20 minutter.
Bedøm denne ret

Opskrift på frikadeller i airfryer

Du kan nemt lave frikadeller i din airfryer, som stadig bliver saftige og lækre. Vi er faktisk blevet kæmpe fans af at lave frikadeller i airfryer! Det smarte er, at frikadellerne passer sig selv og man skal ikke holde øje med dem på samme måde, som når man laver frikadeller på panden. Og selvom frikadellerne er bagte, så bliver de stadig saftige og smagfulde. Sørg blot for at bruge noget hakket svinekød, som ikke har en alt for lav fedtprocent.

Frikadeller er nem hverdagsmad, som kræver få ingredienser og som både store og små plejer at kunne lide. Vi serverer gerne vores frikadeller med en omgang hjemmelavet kartoffelsalat. Og er der rester tilbage, så er de også fantastiske i madpakken eller som en lille hånddelle dagen efter.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter til airfryer her

Frikadeller i airfryer

Fedtfattige frikadeller

Ved at tilberede dine frikadeller i airfryer, så får du også en fedtfattig frikadelle. Man kan nemlig spare en del fedtstof ved at tilberede dem på denne måde. Når vi normalvis steger dem på panden, så bruger vi en god mængde smør og fedtstof for at få en god stegeskorpe. Men det er slet ikke nødvendigt, når frikadellerne laves i airfryer. Så sprayes eller pensles de blot med en lille smule olie eller smør, og så får de stadig den sprøde overflade og det saftige indre.

Frikadeller i airfryer

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar