Fyldt mørbrad med kartoffelsalat Fyldt mørbrad med kartoffelsalat Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 25 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på fyldt mørbrad med kartoffelsalat. En rigtig sommer mørbrad med fetaost, tomater og persille serveret med kartoffelsalat. Ingrediensliste Fyldt mørbrad 600 g. svinemørbrad 0,5 bundt frisk persille 0,25 bundt forårsløg 2 fed hvidløg 100 g. soltørrede tomater 150 g. fetaost 60 g. serranoskinke Kartoffelsalat 700 g. kartoffel 30 g. pinjekerner 50 g. frisk spinat 150 g. frosne ærter 0,5 bundt forårsløg 150 g. fetaost Sennepsdressing 0,5 dl. olivenolie 2 tsk. dijonsennep 2 spsk. citronsaft 2 spsk. akaciehonning salt/peber KØB PÅ NEMLIG Fremgangsmåde Kartoffelsalat Start med at sætte kartoflerne over for at koge. Hvis de er meget store, så kan du skære dem i mindre stykker. Vi vælger altid nogle, som kan koges med skræl på. Kom kartoflerne op i en gryde og dæk med vand og kom salt i. Bring gryden i kog. Når vandet koger, som skrues der lidt ned og kartoflerne småkoger til de er møre. Når kartoflerne er kogt møre, så hældes vandet fra og de køler af. Varm en pande op uden fedtstof. Kom pinjekerner på. Ryst panden jævnligt, indtil de har fået farve og begynder at dufte nøddeagtige. Tag dem så af panden. Skyl spinat og hak evt. groft. Skyl frosne ærter i vand. Snit forårsløg fint. Hvis du bruger feta i blok, så skæres den ud i små tern. Kom alle ingredienserne til dressingen op i en lille bøtte med låg (et gammelt syltetøjsglas virker godt). Ryst det godt sammen, så dressingen tykner en smule. Vend alle ingredienserne sammen. Vend til sidst dressingen i. Juster selv mængden af dressing. Anret i et fad. Fyldt mørbrad Varm ovnen op til 200 grader varmluft. Rens mørbrad for sener og eventuel bi-mørbrad. Skær en dyb flænge langs mørbraden. Nu til selve fyldet. Hak persille og forårsløg fint. Skær soltørrede tomater i mindre stykker, hvis de er meget store. Pres hvidløg i en hvidløgspresser. Mos så feta sammen med persille, soltørrede tomater og hvidløg. Fordel fyldet langs den revne, som du har skåret i mørbraden. Vikl serranoskinke rundt om og placer den i et ovnfast fad. Sæt mørbraden ind i ovnen. Den skal have ca. 20-25 minutter, men brug gerne et stegetermometer for at holde øje med den. Den skal have en kernetemperatur på 62-65 grader. Når den har nået temperaturen, så tages den ud af ovnen. Tag den over på et skærebræt og lad den hvile 5-10 minutter, inden den skæres ud i skiver. Anret skiverne på et fad og drys evt. med frisk persille og forårsløg udover. Server med det samme sammen med kartoffelsalaten. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på fyldt mørbrad med kartoffelsalat Den her omgang fyldt mørbrad med kartoffelsalat er en rigtig sommermenu! Eller en perfekt gæstemenu. Sådan en fyldt mørbrad er nemlig så godt som gæstemad. Her har vi lavet fyldt mørbrad i en sommerudgave med soltørrede tomater, fetaost og frisk persille. Kartoffelsalaten er en grøn kartoffelsalat med en oliedressing med sennep, fetaost, ristede pinjekerner, ærter og spinat. Vi begynder at få en forsmag på det gode vejr og det gør os i så godt humør. Vi får lyst til sommermad som det her, så det blev vi selvfølgelig nødt til. Der er intet som kan få i godt humør som god mad. Og især sommermad. Det er så godt! Den her menu er en stensikker vinder og samtidig også en relativ billig gæstemenu. Vi har ofte fået svinemørbrad, når vi har haft gæster. Det er billigt og kan nemt gøres vildt lækkert. En af vores yndlingsmåder at tilberede en mørbrad på er ved at lave den med fyld i. Det kan nemlig varieres efter sæson og så komplimenterer fyldet også mørbraden. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på sommermad her Mørbrad som gæstemad Som sagt, så er mørbrad godt som gæstemad. Især svinemørbrad, da det også er en del billigere end en oksemørbrad. Så skal dine gæster forkæles, men uden at det koster det hvide ud af øjnene, så er det bare et godt valg. Udover at mørbrad er godt som gæstemad, så kan det selvfølgelig også blot serveres som hverdagsmad. Sådan en menu her kunne vi sagtens finde på at lave en hverdag en god sommerdag. Selvom det måske ser ret fancy ud, så er det faktisk forholdsvis nemt at bikse sammen. Resultatet er den her farvelade af mad, som man jo kun kan blive i godt humør af. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.