Tilmeld nyhedsbrev

Fyldte portobellosvampe med spinatfyld og parmesan

Fyldte portobellosvampe med spinatfyld og parmesan

Fyldte portobellosvampe med spinatfyld og parmesan

Opskrift til 5 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre fyldte portobellosvampe med spinat og ost. Det er lækkert og smagfuldt tilbehør til aftensmad i form af culottesteg, roastbeef eller oksefilet. Ja, man kan faktisk bruge det som tilbehør til stort set alt.

Ingrediensliste

  • 5 stk. portobellosvampe
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 75 g. spinat
  • 15 g. parmasan
  • 1 pk. frisk mozarella ost

Fremgangsmåde

1. Rens dine portobellosvampe og fjern stilken og skrab det “brune” væk indeni svampen.
2. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
3. Pensl svampene med lidt olivenolie.
4. Bag dem herefter 5 min. Tag dem ud af ovnen og vend dem rundt, bag dem i yderligere 5 min. Tag dem ud af ovnen.
5. Imens dine svampe er i ovnen, så gøres spinatfyldet klar.
6. Hak hvidløg og løg fint. Hak spinat groft.
7. På en pande tilsættes 2 spsk. olie. Herefter tilsættes hvidløg og løg. Lad det sautere et par minutter, inden spinaten også tilsættes.
8. Lad det hele sautere, indtil spinaten er faldet helt ned.
9. Hæld det over i en skål.
10. Skær mozzarellaost i små tern.
11. Riv parmesanost.
12. Tilsæt de to slags oste til spinatblandingen og rør det godt rundt.
13. Fordel fyldet i dine bagte portobellosvampe. Top evt. med lidt ost på toppen. Drys lidt salt og peber på toppen.
14. Svampene bages i ca. 4-5 min. indtil osten er smeltet.
15. Tag dem ud af ovnen og pynt dem evt. af med lidt friske spirer eller server dem, som de er.

Bedøm denne ret

Da vi første gang blev introduceret for portobellosvampe, så var vores første tanke, hvordan tilberedningen lige var af sådan en. Vi havde nemlig aldrig prøvet det før og umiddelbart ville det jo være en skam at skære den i småstykker, da den er så flot og stor. Siden hen er vi dog blevet meget klogere på hvad sådan en svamp egentlig er og hvordan den skal tilberedes. Vi elsker at rense den for stokken i midten og så fylde noget lækkert fyld i hullet.

Så når vi har portobellosvampe, så laver vi dem altid fyldte med flødeost, gedeost eller bare alm. ost. Vi har lavet dem i ovn, men også grillede og det hele smager super godt.

Denne variant er med lækkert spinatfyld og ost i form af parmesan. Det er super smagfuldt og er lækkert tilbehør til blandt andet oksemørbrad, frikadeller, kylling, oksefilet og ja, jeg kan blive ved. Vi får det også ofte sammen med grillmad. Så bliver svampene grillet i stedet for at komme i ovnen.

Skriv en kommentar