Gammeldags æbleskiver

gammeldags æbleskiver
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk. Lækre, gammeldags æbleskiver lavet i æbleskivepande, det slår aldrig fejl. Det her er en gammel opskrift, som er gået i arv, så vi garanterer, at den er god.

Ingrediensliste

  • 50 g. smør
  • 4 stk. æg
  • 3,5 dl. kærnemælk
  • 300 g. hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. natron
  • 1 knivspids salt
  • 20 g. smør (til at stege i)

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør og lad køle af.
  2. Del æggehvider og æggeblommer i hver sin skål.
  3. Rør æggeblommer sammen med kærnemælk, hvedemel, sukker, vaniljesukker, kardemomme, natron og salt. Rør det hele godt sammen, så du har en ensartet masse.
  4. Pisk dine æggehvider stive. Det skal være sådan, at man kan vende skålen på hovedet, uden at æggehviderne ryger ud.
  5. Vend forsigtigt æggehviderne i din dej (gøres nemt med en dejskraber). Det tager lidt tid, men sikrer, at din dej bliver luftig, så hav lidt tålmodighed.
  6. Varm en æbleskivepande op og smelt smør og hav det klar ved siden af. Brug en pensel til at smøre hullerne med den smeltede smør.
  7. Fyld hullerne i æbleskivepanden op til lige under kanten. Lad dem bage i ca. 1 min. og vend dem herefter halvdejs med en strikkepind, kødnål eller grillspyd.
  8. Lad dem herefter bage ca. 20-30 sekunder og vend dem herefter 3/4 del rundt.
  9. Lad dem bage 20-30 sekunder igen og vend dem så til sidst det sidste stykke. Lad dem bage 20-30 sekunder.
  10. Placer dem på en bageplade med bagepapir og lav de resterende æbleskiver færdige.
  11. Lun dem evt. et par minutter i ovnen, hvis de første er blevet lidt kolde.
  12. Server med syltetøj, flormelis eller hvad du ellers har lyst til.
Bedøm denne ret

Opskrift på gammeldags æbleskiver

Opskrift på de bedste gammeldags æbleskiver med kærnemælk. Det er nemt at lave sin egen æbleskivedej, så man kan lave hjemmelavede af slagsen. Det kræver blot en æbleskivepande, så er det ingen sag at lave sine egne. Denne opskrift er lavet med kærnemælk og derudover pisker vi æggehviderne for sig selv, så de bliver vendt i til sidst. Det giver den absolut bedste æbleskivedej, som giver dig luftige og lækre æbleskiver. 

Server de absolut lækreste æbleskiver, som er luftige og runde (hele vejen rundt). Vi serverer dem med en omgang syltetøj, flormelis og en lækker omgang gløgg.

LÆS OGSÅ: De bedste juleboller

gammeldags æbleskiver

Æbleskiver med kærnemælk

Vi bruger kærnemælk i vores opskrift. Det synes vi giver det absolut bedste resultat. Hvis du i stedet vil bruge almindelig mælk, så tilsæt lidt citronsaft til mælken, så får du nemlig samme effekt, som hvis man bruger kærnemælk.

Forslag til fyld

Man kan også sagtens lave æbleskiver med fyld. Så kommes fyldet i under bagningen. Det smager også rigtig godt! Vores bedste forslag til fyld er:

  • Æblemos
  • Nutella
  • Syltetøj
  • Æble
  • Marcipan
  • Nougat

Forslag til tilbehør

Hvis du derimod ikke er så meget til fyld, men blot de helt klassiske uden fyld, så er der helt sikkert også forskel på hvilket tilbehør man vælger at servere til. Vi plejer altid at servere syltetøj, sukker og flormelis til. Du kan servere lige præcis det syltetøj, som du har lyst til. Men vores favoritter er jordbærsyltetøj og hindbærsyltetøj.

gammeldags æbleskiver

Hvorfor hedder det æbleskiver?
Det kaldes æbleskiver, da den helt oprindelige opskrift faktisk bestod af æbleskiver, som blev vendt i mel og æg. Sidenhen har retten dog udviklet sig, så den ikke længere består af æble, men er derimod blot disse runde kugler af dej. Men uanset hvad de kaldes og hvorfor, så er der ingen tvivl om, at det er noget af det bedste i juletiden.

Kan de fryses ned efter de er tilberedte?
Ja, æbleskiverne kan sagtens fryses ned hvis ikke alle bliver spist. Herved er det super nemt at tage dem op og lune, så er der igen en omgang hjemmelavede æbleskiver.

Hvordan tilbereder jeg dem efter de er frosset ned?
Tag dem op af fryseren og lad dem tø op. Inden servering lunes de i ovn og så har du lækre æbleskiver, som bedstemor lavede dem.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar