Tilmeld nyhedsbrev

Krydrede juleboller med chokolade – De bedste

Krydrede juleboller med chokolade – De bedste

Krydrede juleboller med chokolade – De bedste

Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 40 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på juleboller med chokolade og nødder. Det her er de juleboller, som vi altid fik ved vores lokale bager som børn og det er de absolut bedste. Vi glæder os hvert år til at bage dem igen ved juletid, da de er blevet en af vores faste juleopskrifter.

Ingrediensliste

  • 30 g. gær
  • 2 dl. mælk
  • 1 dl. creme fraiche
  • 60 g. smør
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 3/4 tsk. gurkemeje
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 usprøjtet økologisk appelsin
  • 50 g. 70% mørk chokolade
  • 450 g. hvedemel
  • 1 æg
  • 50 g. perlesukker
  • 30 g. mandelflager

Fremgangsmåde

1. Opløs gær i den lune mælk, cremefraiche og smeltet smør.
2. Tilsæt kanel, vanilje, kardemomme, gurkemaje, salt og sukker.
3. Riv nu appelsinskral af halvdelen af appelsinen, og pres saften ud af hele appelsinen. Tilsæt det i blandingen.
4. Tilsæt nu halvdelen af melet og ælt det.
5. Hak chokoladen meget groft og tilsæt det i dejen.
6. Rør nu det resterende mel i.
7. Drys mel på et bord, og form 8-10 boller.
8. Læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir – sæt dem gerne med 4-5 cm mellemrum – så får de lov at vokse lidt sammen 🙂
9. Lad dem lave tildækket (og gerne et lunt sted) i 1,5 time.
10. Pensel dem med æg og drys med sukker og hakkede nødder på toppen.
11. Bages ved 200 grader varmluft i 10-12 minutter.

Bedøm denne ret

De absolut bedste juleboller med chokolade og appelsin. De er uden rosiner, da vi egentlig ikke rigtig bryder os om rosiner i bagværk. Inspirationen til opskriften er fra vores lokale bager i vores hjemby, som desværre er lukket i dag.

Da vi var mindre, så glædede vi os altid til juletiden, fordi det betød, at bageren begyndte at sælge de her helt fantastiske gule juleboller med perlesukker og nødder på toppen. Desværre er bageren lukket nu og det er en del år siden, at vi sidst har fået en lige så god julebolle.

Derfor tog vi udfordringen op i år om at rekreere den fantastiske julebolle, som vi hvert år fik som børn. Og det lykkedes os! Så nu har du også muligheden for at nyde en god julebolle uden rosiner, men med smag fra appelsin, chokolade og nødder. Vi lover, at de er gode.

Skriv en kommentar