Krydrede juleboller med chokolade – De bedste

juleboller

Krydrede juleboller med chokolade – De bedste

Opskrift til stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 40 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på juleboller med chokolade og nødder. Det her er de juleboller, som vi altid fik ved vores lokale bager som børn og det er de absolut bedste. Vi glæder os hvert år til at bage dem igen ved juletid, da de er blevet en af vores faste juleopskrifter.

Ingrediensliste

  • 30 g. gær
  • 2 dl. mælk
  • 1 dl. creme fraiche
  • 60 g. smør
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 usprøjtet økologisk appelsin
  • 80 g. mørk chokolade
  • 450 g. hvedemel
  • 1 æg
  • 50 g. perlesukker
  • 30 g. mandelflager

Fremgangsmåde

1. Opløs gær i den lune mælk, cremefraiche og smeltet smør.
2. Tilsæt kanel, vanilje, kardemomme, salt og sukker.
3. Riv nu appelsinskral af halvdelen af appelsinen, og pres saften ud af hele appelsinen. Tilsæt det i blandingen.
4. Tilsæt nu halvdelen af melet og ælt det.
5. Hak chokoladen meget groft og tilsæt det i dejen.
6. Rør nu det resterende mel i (det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet). Dejen skal være lidt klistret og endelig ikke for tør.
7. Drys mel på et bord, og form 8-10 boller.
8. Læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir – sæt dem gerne med 4-5 cm mellemrum – så får de lov at vokse lidt sammen.
9. Lad dem lave tildækket (og gerne et lunt sted) i 1,5 time.
10. Pensel dem med æg og drys med sukker og hakkede nødder på toppen.
11. Bages ved 200 grader varmluft i 10-12 minutter.

Bedøm denne ret

Krydrede juleboller med chokolade – De bedste

De absolut bedste juleboller med chokolade og appelsin. De er uden rosiner, da vi egentlig ikke rigtig bryder os om rosiner i bagværk. Inspirationen til opskriften er fra vores lokale bager i vores hjemby, som desværre er lukket i dag.

Da vi var mindre, så glædede vi os altid til juletiden, fordi det betød, at bageren begyndte at sælge de her helt fantastiske gule juleboller med perlesukker og nødder på toppen. Desværre er bageren lukket nu og det er en del år siden, at vi sidst har fået en lige så god julebolle.

Derfor tog vi udfordringen op i år om at rekreere den fantastiske julebolle, som vi hvert år fik som børn. Og det lykkedes os! Så nu har du også muligheden for at nyde en god julebolle uden rosiner, men med smag fra appelsin, chokolade og nødder. Vi lover, at de er gode.

LÆS OGSÅ: Norske klejner

juleboller juleboller

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hej Lis,

      Det kan ikke smages og kan sagtens udelades. Det giver blot en flot gul farve på bollerne 🙂 Sådan fik vi dem i vores barndomsby.

      Knus

  1. Hej
    Hvis man skal bruge bollerne tidligt næste morgen og derfor gerne vil bage dem dagen før, kan man det uden de bliver tørre?

    1. Hej Gitte,

      Det kan du godt. Men alternativt kan du også koldhæve dejen og bruge 10 g. gær og lade dejen hæve i køleskabet natten over 🙂

      Kh

  2. Hej 🙂 ser virkelig lækkert ud, og de kommer til at passer helt perfekt til et lille jule arrangement jeg skal holde!
    er ikke så rutineret i bagning, så hvis nu jeg vil lave dobbelt portion og kold hæve dejen, skal der så stadig kun 10 gr. gær i?
    mvh. en nybegynder 😉

    1. Hej Mia,

      Hmm, så ville vi nok bruge 15 g. gær og så koldhæve dejen 🙂 Husk at lade den efterhæve 30-40 minutter inden de bages 🙂

      Kh

  3. Super lækre boller. Dog blev de noget flade og skrøbelige specielt efter de havde været i fryseren.
    Tror måske jeg skal have lidt mere mel i næste gang. Skal bestemt bage dem igen da smagen er så lækker med kold smør på🤶

    1. Hej Eva,

      De er meget luftige, så hvis de ligger for tæt i fryseren eller maser hinanden, så kan de godt blive lidt flade 🙂

      Kh

    1. Hej Bente

      Vi har ændret lidt på opskriften for hele tiden at forbedre 🙂
      Der er ikke gurkemeje i mere, men du kan sagtens tilsætte det!

      Rigtig god jul til dig 🙂

    1. Hej Kathe,

      Du kan godt bruge tangzhong-metoden ja 🙂 Jævningen skal laves af 22.5 g. hvedemel og 112 g. mælk.

      Herefter tilsætter du 225 g. mælk og 427 g. hvedemel til opskriften og den samme vægt af alle de andre ting 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag