Tilmeld nyhedsbrev

Gammeldags æbleskiver

Gammeldags æbleskiver

Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk. Lækre, gammeldags æbleskiver lavet i æbleskivepande, det slår aldrig fejl. Det her er en gammel opskrift, som er gået i arv, så vi garanterer, at den er god.

Ingrediensliste

  • 4 æg
  • 3,5 dl. kærnemælk
  • 220 g. hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. natron
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 20 g. smør

Fremgangsmåde

  1. Del æggehvider og æggeblommer i hver sin skål.
  2. Rør æggeblommer sammen med kærnemælk, mel, vaniljesukker, kardemomme, natron og salt. Rør det hele godt sammen, så du har en ensartet masse. Tilsæt til sidst rapsolie.
  3. Pisk dine æggehvider stive. Det skal være sådan, at man kan vende skålen på hovedet, uden at æggehviderne ryger ud.
  4. Vend forsigtigt æggehviderne i din dej (gøres nemmest med en dejskraber). Det tager lidt tid, men sikrer, at din dej bliver luftig, så hav lidt tålmodighed.
  5. Varm en æbleskivepande op. Smør lidt smør i alle hullerne og fyld godt op med dej.
  6. Vend dine æbleskiver halvvejs med en strikkepind eller et grillspyd, når der er gået cirka 1 min.
  7. Bliv ved med at vende din æbleskive, indtil den er bagt på alle sider.
  8. Placer dem på en bageplade med bagepapir og lav de resterende æbleskiver færdige.
  9. Lun dem evt. et par minutter i ovnen, hvis de første er blevet lidt kolde.
  10. Server med syltetøj, flormelis eller hvad du ellers har lyst til.

Bedøm denne ret

Opskrift på lækre, gammeldags æbleskiver med kærnemælk. Det er nemt at lave sin egen æbleskivedej, så man kan lave hjemmelavede æbleskiver. Det kræver blot en æbleskivepande, så er det ingen sag at lave sine egne.

Vi har en dag hvert år op til jul, hvor vi hvert år inviterer hele familien forbi til æbleskiver. Når man sådan inviterer, så er man selvfølgelig også nødt til at servere de hjemmelavede af slagsen. Og familien elsker det. Det er sådan en god tradition at få æbleskiver og gløgg, imens der kører en julefilm i baggrunden.

Vi elsker juletiden og kan næsten ikke vente på, at det bliver jul igen. Så skal der bages julesmåkager, pyntes op og spises julegodter i massevis.

Kan de fryses ned efter de er tilberedte?

Ja, æbleskiverne kan sagtens fryses ned hvis ikke alle bliver spist. Herved er det super nemt at tage dem op og lune, så er der igen en omgang hjemmelavede æbleskiver.

LÆS OGSÅ: De bedste juleboller

Følg endelig med på vores Instagrameller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven