Lækre hverdagsopskrifter

Svampede squashmuffins

Svampede squashmuffins
Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på de bedste squashmuffins, som er toppet med en lækker vaniljefrosting. Muffins med squash er super lækre og holder sig gode længe, men de kan også fryses ned, hvis man ikke når at få spist dem alle sammen.

Ingrediensliste

  • Squashmuffins

  • 150 g. squash
  • 100 g. brun farin
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 30 g. sukker
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 0,5 tsk. stødt kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 0,5 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 40 g. valnødder
  • 120 g. hvedemel
  • Vaniljefrosting

  • 100 g. naturel flødeost
  • 50 g. smør
  • 100 g. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Riv squash på et rivejern.
  3. Pisk nu æg, brun farin, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål.
  4. Tilsæt revet squash, kanel, kardemomme, salt, natron, bagepulver, olie, grofthakkede valnødder og hvedemel.
  5. Pisk igen en kort omgang.
  6. Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i den forvarmede ovn i cirka 13-18 minutter. Hold øje med dem efter 10 minutter.
  7. Nu skal frosting laves. I en skål piskes smør, vaniljesukker og flormelis. Herefter røres flødeost og citronsaft i.
  8. Når kagerne er færdige afkøles de før frosting smøres på. Pynt evt. med lidt grofthakkede valnødder.

Bedøm denne ret

Opskrift på svampede squashmuffins

De lækreste svampede squashmuffins med ostecreme. Squashmuffins er jo egentlig bare squashkage lavet i muffinsforme og vi bager dem ofte, når der bliver solgt store danske squash ved landevejene rundt omkring i Danmark. 

Squashkagen eller muffins minder på mange måder om gulerodskagen, både i smag og konsistens. Det er en svampet, lækker og saftig kage, som faktisk bliver bedre af at blive bagt dagen inden. Vi topper som regel altid dem med en lækker vaniljefrosting, men de er også super gode i sig selv og behøves ikke ostecremen, hvis man ikke er til det. Det er en af de kager, som vi glæder os rigtig meget til at bage her til sommer.  Vi har bagt disse som muffins, men du kan selvfølgelig også bage kagen i en springform eller en bradepande. 

LÆS OGSÅ: Gulerodskage med fuldkornsmel

Svampede squashmuffins

Muffins med squash

Det er de absolut lækreste muffins med squash. Du kan dog også sagtens erstatte squash med gulerødder, hvis du er mere til det eller lave en kombination i begge ting. Vi elsker kager med grøntsager, da det giver saft til kagen. Den er derfor på ingen måde tør, men derimod virkelig svampet og lækker. En af de absolut bedste kager, hvis du skulle spørge os!

Kan jeg udelade frostingen?
Ja, du kan lave lige præcis den glasur du har lyst til. Du kan lave denne eller en almindelig glasur lavet på flormelis eller vand. Du kan også blot smelte noget chokolade og fordele det. Det smager også rigtig lækkert.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Mon ikke I skal have rettet ingredienslisten 🤗 I skriver der skal spinat i og ikke squash 🙈🙉🙈

    1. Hej Birthe

      Vi har lige skiftet hjemmeside og skrevet alle opskrifter over manuelt. Så kan da godt se, at den er smuttet her 🙂
      Det er rettet nu. Tak fordi du var opmærksom.

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag