Gammeldags karrysovs

Gammeldags karrysovs
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en gammeldags karrysovs, som er lavet på en opbagt sauce. Brug karrysovs til ris, kylling, forårsruller osv.

Ingrediensliste

  • 40 g. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 tsk. karry
  • 4 dl. mælk
  • 1 dl. madlavningsfløde
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Varm en gryde op og tilsæt smør. Når smør er smeltet tilsættes karry. Lad karryen ‘brænde’ godt af i smørret, da det giver en kraftigere smag.
  2. Tilsæt hvedemel og pisk det godt ud. Herefter tilsættes mælk lidt efter lidt, imens der piskes. Juster selv tykkelsen på sovsen.
  3. Smuldr bouillonterning i og tilsæt madlavningsfløde i. Pisk godt så saucen bliver uden klumper.
  4. Smag til med salt og peber. Varm sovsen godt igennem og server.
Bedøm denne ret

Opskrift på gammeldags karrysovs

Sådan en gammeldags karrysovs var sådan, som vi plejede at få en karrysovs hjemme hos vores forældre. Det her er sovs, som vi er vokset op med. En opbagt karrysovs lavet på smør, mælk, fløde og karry. De ville nok rulle øjne i Asien, hvis vi serverede en sovs som denne for dem. Men ikke desto mindre, så er det altså en god sovs. En mild karrysmag og så bliver den dejlig cremet. Man kan bruge den som tilbehør til risretter, til forårsruller eller som saucen i din boller i karry. Der er mange muligheder og den er altså nem at lave selv.

LÆS OGSÅ: Forårsruller

Gammeldags karrysovs

Opbagt karrysovs

En opbagt karrysovs, som laves på karry, smør, mælk og lidt fløde. Det var sådan en sovs vi fik, når vi fik boller i karry, da vi selv var børn og det må altså bare siges at være en nem måde at lave sovs med karry på. Hvis du ikke synes, at der er power nok i smagen, så kan man lige tilsætte et nip cayennepeber, som kan give sovsen lidt mere ‘varme’ i smagen. Der kan nemlig være forskel på de forskellige karryer man køber og hvor meget ‘power’ der er i dem. Så det er sådan et lille trick, som vi selv bruger for at få lidt mere gang i smagen. Så får man altså en god opbagt karrysovs.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar